Започват големите ремонти! Ето защо Пловдив ще е под обсада

Актуално Градът Избори 2021 Изпод тепето Новини Под ножа
Модър Царевец

„Максимално ще улесним пловдивчани- когато единият ремонт започне, другият да бъде свършен вече. Но неизбежно е, ще има задръстване. И то не само по наша вина. Ще има етапност, но отсега се извинявам на гражданите за неудобството, което  предстои и което няма да е само заради нас. Но такива са даденостите”. Това заяви пред журналисти на общинската сесия вчера кметът Здравко Димитров. Той обяви, че на нарочна пресконференция, общината ще обяви пред медиите, които да информират пък пловдивчани, къде и кога ще започнат ремонтите в града. Това ще се случи другата седмица.

И без това събитие обаче е ясно кои ще са проектите, които ще бъдат стартирани до края на 2022г., като повечето от тях ще започнат през лятото и на практика ще се застъпват. Максималното улеснение на пловдивчани ще е много сложна задача за администрацията. Очаква се месеци наред, приблизително до края на 2023г., градът да е под пълна обсада заради строителни дейности.

Общината като възложител стартира почти паралелно с пробива на Водната палата,най-сериозната част от Водния цикъл- реконструкцията на бул. „Дунав”, бул. „Хаджи Димитър”, със средствата за пробива „Модър-Царевец” от 40- милионния заем, Голямоконарско шосе в границите на общината, Рогошко шосе.

Съответно продължават строителните дейности по самия пробив „Модър-Царевец” и прилежащата му инфраструктура, както и ремонтите из Гладно поле с европейските средства по Региони в растеж. Както и на „Даме Груев“ в Кючук Париж.

Заедно с мащабните общински инфраструктурни обекти  ще стартират и тези на ВиК. В следващите няколко месеца държавното дружество ще разкопае бул. „Александър Стамболийски” в Кючук Париж за Южния обходен колектор, както и зоната от Пещерско до Коматевско шосе, по трасето на пробива „Модър Царевец”.

Разбира се продължава строителството на пробива под Централна гара по проекта на НКЖИ, като до края на годината дейностите ще се прехвърлят на север- бул. „Христо Ботев”. Очаква се и строителна активност по проекта за ново съоръжение на мястото на Бетонния мост.

С две думи, Пловдив ще е блокиран от четирите си посоки. Особено тежко ще е в северната част, заради реконструкцията на Голямоконарско шосе, бул. „Дунав” и последващата връзка с центъра по моста на панаира заради пробива на Водната палата. Трите проекта ще се реализират приблизително по едно и също време.

С две думи, пловдивчани трябва сериозно да се заредят с търпение в следващата година и половина, тъй като придвижването с автомобил ще е голямо „приключение“. Препоръката на Под тепето е „Купете си колело“.

Изображение: Пробивът „Модър-Царевец“

 

 

Споделете ни във:

8 thoughts on “Започват големите ремонти! Ето защо Пловдив ще е под обсада

  1. Този град за нищо не става вече, мааа та му разкостиха главанаците и селяците,,,напълни се с потни жапанки и къси потници над коремите…оборни жители с ниЗки страсти и леки претенции…кенеф безподобен.

  2. Няма подобна гнусна кочина като пловдивската, на помаците – великостроителите! На гербаците – тежките суджуци! И на ахмаците – новите пловдивчени!

  3. Същинската веселба, ще е след като парите свършат или се окажат „недостатъчни“, за довършване на мащабните проекти.

  4. Ще продължаваме да сърбаме попарата на Зико и зиковци-превърнаха ни в заложници на техните амбиции-ремонти,ремонти,ремонти….Чист въздух,чиста вода,околна среда….-непостижими мечти!Особено перфидно е извинението за причиненото неудобство!Извинениия за кое -за това ,че хиляди пловдивчани няма да имат нормална среда за живот месеци и години наред,за това ,че десетки фирми ще бъдат изправени пред фалит,за това ,че…..Можем да изброяваме дълго.НО МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ идиотското отношение към нас,гражданите на Пловдив.В страни от ЕС-Чехия,Австрия,Унгария,Германия и т.н. има Обществени договори за редица неща-национални приоритети,регионални,общински.Както и за банални неща като улични ремонти.В Австрия се издават разрешения за такива след задължителен разписан график по дни и часове за извършването им при задължително съблюдаване на наредбите ,гарантиращи спокойствието и нормалния ритъм на живот на гражданите.Ремонтите започват след депозит от фирмите,който служи за гаранция и превенция.НЯМА БЛОКИРАНЕ,НЯМА ЯДОВЕ ЗА ГРАЖДАНИТЕ.Нашите управници правят обратното-грижат се само за това „правилните“фирми да бъдат поставени на печелифши позиции.Гражданите -кучета ги яли.Да дишат прахоляците,да падат по дупките,да фалират-майната им!Е,ДОКОГА?!?

  5. Няма ли най-после някой журналист да не преразказва чутото от тук и там, било то и от кмета, а да прочете всички документи, свързани с темата на новината, която иска да отрази? Да отиде да разгледа на място. После да зададе въпросите си където и на когото трябва. После може да почете още. Накрая е възможно да напише смислена статия, която да е достоверна и в услуга на гражданите, а не да преразказва клюки, които компетентно се разменят на пейката пред блока.

  6. Ако ще и целия град да затворят за един сезон, стига да се ремонтират и разширят големите артерии…

    1. кви артерии ве ганчо нагънат хахаха дай му на сельо с бангията да чопли цял ден по шосетата, се тесни му били,,, 5 лева бенца за вас е, киртаци опоскани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.