АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Започва масовото изследване за Covid-19 в Пловдив

Пробонабирането ще бъде извършено в лабораторията на ДКЦ „Свети Георги“ на бул. Васил Априлов с работно време от 7.30 часа до 18.30 часа

Тестването е доброволно, а всеки, който участва ще получи резултатите си

В град Пловдив от днес започва първото в страната срезово проучване за Covid-19, което  ще се осъществи по метода “ELIS“. Целта на тестването е да очертае картината на разпространение на вируса и да даде отговор на въпроса колко хора са се срещнали с него, дали вече са преболедували, или са носители на заразата. До края на месеца трябва да се изпълни квотата за тестване на 1000 души от 500 домакинства.

Хората, които ще се включат в проучването, ще получат плик с анкетна карта и формуляр за информирано съгласие, което трябва да попълнят и да носят със себе за изследването в лабораторията. Графикът за вземане на пробите ще се съгласува след обаждане от тяхна страна в лабораторията. Пробонабирането ще бъде извършено в лабораторията на ДКЦ „Свети Георги“ на бул. Васил Априлов с работно време от 7.30 часа до 18.30 часа. За квартал Столипиново  тестването  ще се проведе от мобилен екип на РЗИ.

Всеки един, който вземе участие, ще получи резултатите си. Не е задължително включването на всички членове на домакинствата, фокусът ще е върху пълнолетни лица. Извадката е представетилна за града и е разпределена във всички райони.  Екипите – с по един представител на Регионалната здравна инспекция и студент по медицина-доброволец – ще започнат посещенията на терен от район „Централен“.

Обработването на пробите ще е в лабораторията на Катедрата по микробиология и имунология при МУ – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина