АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Първите туристи в Стария град: Чужденец и българско семейство(ГАЛЕРИЯ)

Французин пръв си купи комбиниран билет за 5 пет обекта тази сутрин

Двойката дойде специално, за да види постоянната експозиция на Златю Бояджиев 

Обектите на ОИ „Старинен Пловдив” отвориха за посетители от днес с лятно работно време от 9 до 18 часа, при строго спазване на противоепидемичните мерки срещу COVID 19, уверяват от ръководството.

Още в утрото на стартовия ден, екипът на института посрещна първия гост – френски гражданин, който си купил комбиниран билет за посещение на 5 обекта.

Оказа се, че господинът е пристигнал в България като индивидуален турист през март, с нагласа да види знакови места от страната ни, а извънредното положение удължава престоя му цели два месеца. Пред обслужващ го служител, той сподели, че се радва на отворените музеи и галерии в Пловдив и няма търпение да ги посети.

Сред първите туристи в Стария град бе и българско семейство, пристигнало специално, за да види постоянната експозиция на Златю Бояджиев.

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив” е създал стриктни условия за спазване на епидемиологичните мерки, разпоредени от Министерството на здравеопазването.

На Античен театър и Римски стадион са обособени отделно вход и изход, а в къщите се допускат по двама души или четиричленно семейство, съгласно заповедта на здравния министър.

Прожекционната зала на Римския стадион ще се ползва с максимален капацитет от 8 души.

На входовете на обектите, на билетните каси и туристическите центрове са разположени дезинфектанти за посетителите и инструкции за достъп.

 Пояснения и контрол за спазването им осъществяват служителите в обектите. Припомняме, че влизането става задължително с предпазна маска.

Създадена е и организация за дезинфекция на повърхностите, до които се докосват посетителите и служителите.

Там, където е възможно, е създадена организация и за еднопосочно движение със задължително спазване на дистанция между гостите от минумум 2 метра.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. На софиянския ЗАПЛАТАДЖИЯ доведен да язди Стария Пловдив по липса на достойни местни културски, духовни и архитектурни деятели следва по тоя повод да му се УТРОИ „трудовото“ възнаграждение, както и да му се предостави за закупуване (както Начо Диктатурата изсели хазяите си от Червеното МУЛЕ =на държавна цена, не пазарна, о, не!) къща Бирдас (и др. и мн. др.)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина