Започва изграждането на 74 социални жилища в Пловдив със 7,2 милиона лева от Европа

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Изграждането на общински социални жилища на общината с европейски средства започва в началото на другата седмица. В понеделник ще бъде направена символичната първа копка на строителните дейности по проекта, който се осъществява със близо 7,2 милиона лева от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”.

Предвижда се строителство на нова сграда с 40 едностайни, 22 двустайни, 8 тристайни и 4 четиристайни апартамента, 18 паркоместа, както и общи спомагателни помещения. Целта е осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението и други групи в неравностойно положение.

Припомняме, че избраната фирма изпълнител е „АД Инженеринг” ЕООД. Дружеството на Атанас Дръндаров бе напълно неизвестно за строителния бранш, преди той да спечели апетитната поръчка.

На събитието се очаква да присъстват кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Георги Титюков и Пламен Райчев, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, Веселина Ботева-директор дирекция „Социална политика“, екипът на проекта и други.

 

Споделете ни във:

5 thoughts on “Започва изграждането на 74 социални жилища в Пловдив със 7,2 милиона лева от Европа

  1. е нали атанас дръндаров трябва да нахрани кмета, замкмета и целия антураж изброен по-горе…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.