АктуалноГрадътКриминалеНовиниПод ножаТемида

Задържаха румънец за грабеж 83-годишен старец

26-годишен румънец бе задържан за отнемането на 4300 лева от пенсионер, а вече е и с повдигнати обвинения от Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем за грабеж. Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив. В него участваха Петър Петров, районен прокурор на гр. Пловдив, гл.инспектор Асен Солаков, началник на Първо РУ на МВР, гр. Пловдив и Мирослав Спасов, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив.

На 28 февруари пострадалият Х.П., на 83 г., се прибирал към апартамента си в Пловдив, на бул. „Никола Вапцаров“. Докато вървял, до него спрял автомобил, управляван от Г.Д., на 26 г., румънски гражданин. Той попитал възрастния мъж как може да стигне до София. Х.П. му обяснил, при което румънският гражданин благодарил и заявил, че за услугата иска да му направи подарък – позлатени тенджери и тигани. Предложил да ги качи до дома му, защото били тежки. Х.П. се съгласил.

В апартамента Г.Д. поискал пари, за да си наеме хотел. Възрастният мъж държал 5500 лева в шкаф. Извадил плика с парите и  като ги видял, румънецът му ги издърпал от ръцете. Пострадалият се уплашил и започнал да го моли да му остави пари за храна. Румънецът извадил от плика 1200 лева и му ги дал, а останалите 4300 лв. задържал за себе си.  Румънецът поканил Х.П. пак да слезе с него до автомобила пред блока, за да му подари пакет с юрган и възглавница, след което си тръгнал. Веднага след това възрастният човек се обадил на свой близък и бил подаден сигнал в полицията. Вследствие на извършените следствени-оперативни действия Г.Д. е бил установен и задържан от служители на Първо РУ на МВР-Пловдив, а парите възстановени на пострадалия.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 15 март 2023 г. по искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина