АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

За какво гласува Ясен Михайлов на общото събрание на Пълдин Туринвест?

Напрежението в хотел „Санкт Петербург” приключи. Ескалацията му бе предизвикана от желанието на гражданите да влязат на общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест”. Тъй като нямаха право да присъстват, те не бяха допуснати от охраната на Георги Гергов.

Някои от протестиращите обаче бяха по-напористи и държаха да чуят какво се гласува в конферентната зала, сред които издателят Манол Пейков, а това доведе до сблъсъци с гардовете. Стигна се и до нелепа сцена, в която мъж се просна на земята и започна да крещи симулативно „Помощ, бият ме!“. До по-сериозни ексцесии не се стигна, благодарение и на бързата поява на дузина униформени, които застанаха пред вратите на залата в „Санкт Петербург”.

Групата протестиращи искаше да се срещне с представителят на общината в смесеното дружество- общинският съветник от ГЕРБ Ясен Михайлов. След идването на полицията той в крайна сметка излезе пред хората и даде объркващо обяснение за какво точно е гласувал на общото събрание.

„Гласувах според решението на общински съвет в двете му точки. Първо в решението е да изразим становище и мнение пред събранието  на акционерите, че Община Пловдив не дава съгласие за увеличение на капитала и ще активира блокираща квота. Във втората точка по всички предложения сме „За”- за приемане на устава и за приемане на апорта. Изразил съм мнението на общината”, обясни Ясен Михайлов. Изразяването на мнение в общото събрание обаче няма никаква юридическа тежест, според присъствали на протеста Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”. Такава тежест обаче има гласуването с два пъти „За” във втора точка от решението на Общински съвет, с което Пловдив приема апорта на варненските акции и изменението на устава на смесеното дружество. Михайлов не отговори на въпроса защо не е присъствал на днешната сесия на местния парламент и си тръгна от „Санкт Петербург”.

Десетина минути по-късно от управата на хотела пуснаха протестиращите да влязат в конферентната зала, но там нямаше никого, тъй като общото събрание бе приключило.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина