АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Йордан Иванов: Демократична България влиза в кампания на разума

Много изненади предложи Демократична България в избора на имена за градската и областна листи за предстоящите на 2 октомври парламентарни избори. Новото при този вот е, че местните лица на коалицията този път се хвърлят в битката за Народно събрание- бившият областен управител Йордан Иванов е водач в областта и е втори в града след съпредседателя на ДБ Христо Иванов, а общинските съветници Веселина Александрова, Владимир Славенски и Веселка Христамян са на предни позиции в листата в Пловдив. В нея липсва само зелената Добромира Костова. Затова пък има много нови и популярни имена. Като третият Борислав Матеев, или предприемачът Иван Бондоков, който е под номер 9. В областта пък фигурира името на Мартин Заимов, макар и на неизбираемото 13 място. Отсъстват издателят Манол Пейков и бившият директор на МГ Ивайло Старибратов.

„Присъствието на толкова местни лица в листите е обяснимо. Когато една партия говори за децентрализация, трябва да го покаже чрез действията си. Именно това е причината Демократична България да заложи на местни лица. От една страна Христо Иванов е национален лидер и е напълно естествено да води в град като Пловдив. От друга страна в рамките на преговорния екип се реши, че е разумно областният управител да поведе листата в областта, заедно с все достойни хора на долу. В този смисъл, ние залагаме на силни местни структури по начина, по който си го представяме и за държавата чрез силни региони”, обясни изненадите в листите преди регистрацията в 16 РИК вторият в града и водач в областта Йордан Иванов.

„Демократична България влиза в кампания на разума. Която казва на първо място, че предстоящите тежки енергийна, икономическа и финансови кризи в държавата са разрешими по следния начин. На първо място- чрез върховенството на закона. На второ място- чрез защита на националния интерес. И на трето място- чрез намаляване на публичните разходи чрез реформа на администрацията и електронизация”, заяви Иванов.

Бившият областен управител подчерта, че за обединението  благосъстоянието на всеки един гражданин е неразривно свързано с върховенството на правото.

„И думата „антикорупция” за нас не е кресливо изборно понятие- ясно сме доказали, че ние сме хората, които можем да предложим съдебна реформа в държавата. Влизаме в тази кампания на разума с ясната нагласа, че единственият път за силна демократична държава е именно чрез силни региони. ДБ ще устоява битката за децентрализация като предложи в следващия  парламент предложение за силни български региони”, каза още екс губернаторът.

„Решихме, че казваме край на експериментите. Време е за разум. Време е ДБ заедно с Продължаваме промяната, които гледаме като естествени партньор, да поемат управлението на държавата и да предприемат необходимите мерки за преодоляване на кризите. Разум, диалогичност и държавническо поведение”, добави Йордан Иванов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. ДБ за жалост имат една доста тъпа основа – “Да живее Хамерика, смърт за Русия”, но сметката да я платят обикновените граждани със сметки от по 500 лв. за ток и газ. Хубаво да се води с личен пример – като караш едни хора с по 1000 лв. приход да плащат на някой идеологията, да дадеш пример как и ти заради морални принципи ще се жертваш – живей с дохода на един пенсионер с голяма пенсия, а другото дари. Че иначе става “На чужд гръб и сто тояги са малко”.

  2. ,, Отсъстват издателят Манол Пейков и бившият директор на МГ Ивайло Старибратов.“ Интересно защо два от кандидатите събиращи най-много преференции не са в листата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина