“Въпросът опира до оценка на морални стойности, човешки живот, живот на гръбначно същество”

Актуално Новини Под ножа Темида

След протест на граждани арестуваха 90-годишен мъж и 85-годишната му съпруга за убийство на едно коте. В нашия случай имаме възмутени граждани, които с протест доведоха дотам, че прокуратурата освободи и не задържа изобщо д-р Димитров, каза адв. Елдъров

Адвокат Красимир Елдъров, който защитава частните ищци в делото срещу д-р Иван Димитров, остро критикува представената в съда днес служебна бележка за лечението на подсъдимия в УМБАЛ „Пловдив”, която бе определена и от съдията като неотговаряща на нормативните изисквания.

„ Бях ясен относно представената от подсъдимия бележка. Казах какво се изисква- има нарочна наредба от няколко години, добре позната на всички. Чухте съдията какво каза”, каза пред журналистите след отлагането на делото адв. Елдъров.

„ Въздържам се от коментари по делото преди да тръгне самият процес. Само във връзка с него ще ви кажа нещо като факти от публична характеристика. Неотдавна, 90-годишен мъж и 85-годишната му съпруга бяха задържани заради протест  на граждани, които се възмутиха от убийството на едно коте. Даваха ги по всички медии как ги вкарват задържани в ареста. В нашия случай имаме възмутени граждани, които с протест доведоха дотам, че прокуратурата освободи и не задържа изобщо д-р Димитров. Правете си изводи по това дело, без да навлизаме в подробности по юридическите факти. Тук вече въпросът опира до оценка на морални стойности, човешки живот, живот на гръбначно същество, и всички данни и обстоятелства по това дело. Даже и днешното му отлагане. Което отново не е по съответния ред”, допълни адв. Елдъров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.