АктуалноБългарияЖивотНовини

Времето в Пловдив: Ще има ли първи сняг?

През първия ден от новата седмица в по-голямата част от страната денят ще започне с валежи от дъжд, като по-значителни ще са те над източните райони. Следобед валежите в Западна България ще спрат. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток и с него ще нахлува по-студен въздух. Очакваните минимални ще са между минус 3 и 2°С. Максималните температури ще са около 4-8°С.

Не се очакват завишавания на нивата на ФПЧ.

През следващите три дни от седмицата времето над страната ще е по-често облачно и дъждовно. Във вторник по-значителни ще са валежите над крайните северозападни райони, а в сряда – и над южните райони. По-значителни ще са валежите в сряда и четвъртък в Предбалкана и високите западни полета, където ще се натрупа и бяла покривка.

В четвъртък, след временно прекъсване от юг, валежите отново ще се активизират, а причината е очакван средиземноморски циклон. Повишава се вероятността и от значителни по количества валежи. Ще продължи да духа умерен вятър от североизток и ще застудява. 

След изтеглянето на средиземноморския циклон, времето в петък постепенно ще се стабилизира. Облачността ще се разкъса. Вятърът ще се обърне от северозапад и ще отслабне. През почивните дни ще има значителна ниска облачност. 

Снимка: Утро над Пловдив/Hristo Nikolov

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина