АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Военен от Пловдив и пастор от Селци са сред новите случаи на заразени с COVID-19

Каназирева: 24 са положителните проби за областта от петък до днес, включително (ВИДЕО)

Продължават да излизат свързани с Перущица новозаразени

Общо 24 души са дали положителни проби за COVID-19 в града и областта за последните 3 дни, съобщи областният управител Дани Каназирева на брифинг след днешното заседание на Медицинския щаб, който ви предадохме на живо във Facebook страницата на Под тепето.

Сред новите случаи има и 33-годишен военен от Пловдив, който работи в поделение в Асеновград. В петък той се почувствал зле и си направил тест, който се оказал положителен. Първоначално бил на домашно лечение, но впоследствие е хоспитализиран в УМБАЛ „Св. Георги“. Дават се предписания за карантина на контактните лица, тече проучване. Не може да се каже дали цялото поделение ще бъде поставено под карантина“, заяви Каназирева.

Според информацията има и заразен рехабилитатор от Общностния център в Пловдив, който се намира в един двор с ДГ „Щастливо детство“ в район „Източен“, където миналата седмица жена от кухненския блок даде положителна проба.

Оказа се, че тя също е била на сбирката на евнгелиската църква в Перущица. От там продължават да излизат новозаразени, които са били в контакт с присъствали на лекцията. Девет от новите случаи са на контактни на религиозното събитие в Перущица, от което тръгна последното огнище на заразата. Заразен и е 40-годишен пастор от садвоското село Селци,“ съобщи още на брифинг областният управител.

Дани Каназирева отчете, че положителни проби има и в общините Садово и Куклен – става дума за 33-годишен мъж и дете, което е било контактно на майка си и баба си, които по-рано са били болни.

32 души от областта са хоспитализирани към момента. Излекуваните до днес са 95, а други 55 са на домашно лечение.

По думите на областния управител, случаите са скочили от момента, в който хората се отпуснаха.

„Няма място за паника. Трябва да се спазват мерките,“ още веднъж коментира тя.

Очакваме и два полета от Лондон в понеделник и петък, взели сме всички мерки. На летището има служители на РЗИ, а за по-голяма сигурност сме осигурили и линейка, ако се наложи“, каза Каназирева.

60 от 375 работници в завода за авточасти в Смолян са с Covid-19

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Като каже „…в понеделник и петък, взели сме всички мерки…“ околийската началничка всъщност има предвид, че сме наредили на ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРЕСЛЕДВА МЕДИЦИТЕ.
    За по-лесно, ‘начи!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина