АктуалноГрадътНовини

ВМРО призова: Кметът да се освободи от двама заместници (ВИДЕО)

Заради липса на компетентност и експертиза посочените имена са Илия Кирчев и Стефан Стоянов

9 заместник-кмета са много, апелираме към градоначалника Здравко Димитров да се освободи първо от този с ресор финанси, здравеопазване и екология – Илия Кирчев. Това заяви на пресконференция градският лидер на ВМРО Борислав Инчев, на която общинските съветници от партията заявиха, че няма да подкрепят в по-голямата им част поредните предложения за изменение на бюджета на предстоящата сесия в четвъртък.

„В община Пловдив няма политическа решимост, няма абсолютно никаква визия какво ще се прави, липсва експертиза! Ние от ВМРО отчитаме това като голям проблем. Писна ни да чуваме, че ще събираме тези две или три общински предприятия. После можело друго да стане и накрая – 100 000 лева за анализ. Липсва политическа воля. Крайно време е да започне съкращаване на администрацията – според нас това съкращение трябва да е с 20%.“

Според тях предложенията целят единствено нецелесъобразно разходване на средства. „Ще изпълним една процедура и това е първата ѝ стъпка преди да поискаме оставката на Илия Кирчев“, коментира Инчев и също така попитаха – какво е направил той за изминалите 8 месеца в останалите си два ресора – здравеопазване,  екологията и стопнаски политики.

От централата на ВМРО поискаха кметът да се освободи и от заместник-кмета с ресор „Образование“. Като повод те изтъкнаха върнатото от областния управител Дани Каназирева решение за увеличение на децата в детските градини до 30 в група. Питаме Здравко Димитров има ли нужда от такъв заместник-кмет. Кой в администрацията написа незаконосъобразно предложение, което не отговаря на нормативната уредба, добавиха от ВМРО.

„Ако има хора, които не познават нормативната уредба и подготвят предложения, които излизат незаконосъобразни. Имаме ли нужда от такъв заместник кмет? ВМРО казва „не“. Трябва ни малка, компактна, ефективна бърза и работеща администрация. Не да имаме зам.-кметове, шофьори, секретарки, пиари и какво ли още не. Когато си в администрацията трябва да решаваш проблеми, а не да ги създаваш“, категоричен бе Инчев.

Инчев припомни, че предишният Общински съвет също гласува такова решение със същите параметри и тогавашният областен управител – сега кмет, не го върна.

Всички подробности може да видите в приложеното видео

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Още посред мандатите на Маминия инджинеринг ИМПЕРИАЛиста (КлептоКрат) стана ясно, че паразитиращият ЗАМ- („културски“ по едно време, след като се издъни там стана МЕНТЕsorry „образовател“ ПървоУчител ама неопитен…) вече колко неизброими месечни ЗАПЛАТИ само тежи на Града.

    Учителите и без него си знаят работата. Да си отвори МАЗНЯдюнер.

    Десетина ЗАМ-ове плюс калабалък РАЙ-ове са потребни на баскетБОЛНИЯ мозъклия който не е кадърен на две магарета сеното да разпредели; но и наполовина да останат === все ще се намери #КОЙ да го излежава „КатоМуДойдеВремето“ (=Симеон: „КМДВ“)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина