Актуално

Виртуален спорт – факти и митове

Виртуалните спортове – този мистичен вид забавление – стават все по-реалистични и красиви за почитателите на спорта. Не беше необходимо много време, за да може тази възможност да се обвърже с реалните отбори, да получи детайлна графика и да ни позволи да се наслаждаваме, като в рамките на няколко минути да стане малко по-трудно, за да забележим, че ние не гледаме истинска спортна среща, а симулация. Да, точно това са виртуалните спортове – компютърна симулация на реална дисциплина, използваща истинските имена на отборите, състезаващи се във виртуална лига, която остава напълно независима от реалния спорт. До голяма степен това предложение, поне в началото се гледаше малко по-странно и мнозина подхождаха с недоверие, но статистиката ни показва, че когато спортният сезон приключи, редица запалянковци продължават своето забавление именно в тези платформи.

Със сигурност сте чували някои доста интересни твърдения, като някои могат да бъдат истина, други да се доближават до идеята, но да не са чак толкова точно формулирани и към тях добавяме още един вид – този на пълните абсурди. Трябва да знаем, че виртуалните спортове започват своя живот с помощта на група програмисти, които искали да се забавляват и да правят прогнози, дори и след края на бейзболния сезон. През далечната 1961 г. никой не е очаквал компютрите да предоставят реалистична графика, но спортната симулация се събирала на няколко дискети и напълно независима програма подреждала срещите, давала резултатите и оставяла всичко във фантазията на истинските почитатели. Излишно е да казваме, че същите дискети в последствие са се пренесли и в другите отдели. Анализаторите спокойно могат да ни предложат повече информация и всичко за сайта за спортни залози winbet.bg, в който ще открием и наличието на виртуални спортове. И понеже сме на тази тема, нека обърнем внимание на някои от най-популярните твърдения в това отношение:

  1. Важна част от предложенията на операторите

След като живеем в ерата на технологичната еволюция, трябва да признаем, че виртуалните спортове получиха по-добра графика и по-висока доза реализъм. Защо са толкова често срещани? Колкото и да обичаме реалните спортни дисциплини, няма как да отречем фактите – дойде ли краят на сезоните, интересът към този вид забавление рязко спада. Все пак през лятото се отдаваме на почивки и следене на спортните новини. Благодарение на виртуалните спортове, удоволствието от играта може да продължи, при това по всяко време.

  1. Всички срещи са еднакви за играчите от цял свят

До някаква степен, това твърдение е вярно. Виртуалните спортове са особено впечатляващи за африканските зрители, но не трябва да забравяме, че когато един оператор пусне този вид забавление, той не подрежда срещите, а ги оставя да се движат от изкуствения интелект. Следователно ако вие гледате една среща, същото правят и останалите потребители. Една интересна новост е, че някои платформи започнаха да предлагат опцията за активиране на среща по избор на клиента. Макар и това да променя ситуацията, изборът остава за всеки един играч, но пък контролът се засилва и това е положителна иновация. Обмисля се и вариант за пускане на следващата среща, ако тази не ни допада. Практически това няма да се отрази на нашия краен резултат, а само ще ни позволи да гледаме точно това, което искаме, при това по всяко време на денонощието.

  1. Виртуалните спортове не се анализират

До някаква степен същите наистина работят на принципа на слот машините – все пак говорим за софтуер. Тук ще ни помогне така наречения случаен генератор на числа, с който се определя краят на една среща. Макар и да си мислим, че всичко е въпрос на късмет – грешим. Причината е, че често по-силните отбори, които бихме гледали в реално дерби, се представят по подобен начин и при виртуалния си наследник. В никакъв случай не си мислете, че от време на време Манчестър Юнайтед няма да бъде сразен от отбори като Фулъм, както и Ливърпул няма да падне от Уест Хам Юнайтед. Благодарение на настроенията на случайния генератор – до днес някои от най-великите математици не могат да разберат логиката на една от най-семплите програми – изненадите и обратите са напълно налични. Освен това имаме и статистика на разположение, за да помислим какви са шансовете на един и на друг отбор.

  1. Няма разлика между виртуални спортове и фентъзи спортове

За съжаление има – при това огромна. В единият случай (виртуалните спортове) говорим за цели първенства, създадени изцяло по модела на истински отбори и играчи, а в другия имаме свободата да сглобим хибриден отбор, използвайки всички картотекирани атлети в едно първенство. При виртуалните спортове имаме свободата на зрител, докато при фентъзи спортовете трябва да правим решения, да трупаме точков актив и да се състезаваме срещу други играчи. При второто имаме нужда и от повече анализи.

  1. Системата няма да ни предостави никакви шансове за успех

Това е едно доста забавно твърдение и то по няколко причини. Всеки един спортен експерт ще заяви, че тази дисциплина може да бъде отправна точка за начинаещите играчи. Освен това се предлага напълно безплатно за гледане, следователно имате всички възможности да направите преценка как точно работи самият алгоритъм на играта. Предоставят се статистики и до голяма степен симулацията напомня на реалното дерби. Поведенията на футболистите (ако говорим за футбол) са точно такива, каквито бихме забелязали и на истинския терен. Духовният наследник на Пепе ще продължава да си проси картони, ставаме свидетели на тактики и най-различни маневри и в рамките на няколко ще се радваме на много по-класен спорт. Макар и повечето дисциплини да не посочват своето RTP – коефициент на възвращаемост, не трябва да забравяме, че спортовете са обект на Държавната комисия по хазарта, следователно няма никакви интервенции, а и не може да има.

  1. Виртуалните спортове ще изместят оригиналните

Едва ли, това е секция, която се опитва да даде необходимият спортен адреналин, докато не започне следващият сезон, това обаче не пречи на почитателите да се възползват от тази опция. Все пак има моменти, когато любимият тим е много по-успешен в тази секция, отколкото в реалността. Като цяло това е предложение за забавление и удоволствие, не претендира за изместване или признание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина