АктуалноНовиниСъд

Викове „Убийци!“ и протест преди делото срещу близнаците от Цалапица

Процесът срещу Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество за убийството на 24-годишния им приятел Димитър, ще се гледа по съкратената процедура

Тази сутрин в Районен съд-Пловдив бе насрочено за втори път разпоредителното заседание по делото срещу братята близнаци Борислав и Валентин Динкови от село Цалапица. Те са обвинени, че лично са подпомогнали сочения за физическия убиец на Митко – Рангел Бизюрев, да скрие тялото на жертвата, след което самия той да се укрие.

Припомняме, че преди близо месец делото бе върнато делото в досъдебна фаза, заради отстраними процесуални нарушения – Близнаците от Цалапица остават в ареста – ВИДЕО

Преди началото на заседанието пред съдебната палата отново се събраха на протест близки на убития Димитър Малинов.

Хората настояват да не бъде даван ход на делото преди да бъде разпитан у нас задържания в Дания Рангел Бизюрев. Те се надяват, че показанията му могат да променят хода на делото. Другите им искания са преместване на делото в Окръжна прокуратура и справедливи присъди.

Рангел Бизюрев е задържан в Дания, чистил прозорци

И днес Викове „Убийци!“ огласиха кулоарите пред залата и съпровождаха доведените с белезници младежи до банката на подсъдимите.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина