АктуалноИзбор на редактораНовиниСпортСпортен Пловдив

Вдигат паметник на Чико на Колежа

Вдигането на паметник на покойната легенда на Ботев и футболна България Динко Дерменджиев- Чико пред „спортния” му дом стадион „Христо Ботев” върху общинска собственост ще обсъжда местния парламент идната седмица. Предложението за това е внесено от председателя на ОбС Атанас Узунов.

Кметът Костадин Димитров предлага на общинските съветници да решат дали да дадат съгласие за разполагане на монумент на един от най- великите футболисти, за което в заявление до общината настояват от „Фондация Жълто и Черно”.

От организацията искат да поставят паметника на Чико на ъгъла на бул. „Източен” и ул. „Богомил” върху имот публично общинска собственост. Заявлението на фондацията е подкрепено с молба и от футболен клуб „Ботев”.

Инициативата за вдигане на паметник на Динко Дерменджиев стартира през 2020г. Проектът ще бъде реализиран изцяло на обществени начала, като бе направен отворен конкурс за създаване на монумента към всички артисти и скулптори в България.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. Асансьорите на стадиона вече са пълни с вода. Браво Буци, браво Чекмеджанов. Следва ремонт, после ремонт ан ремонта и така нататък.

  2. Горко и на тази нация, която вдига паметници на футболисти, а не на учени или артисти. Надявам се, че разумът не е напуснал напълно Общинския съвет и ще откаже, въпреки кресливите хулигани.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина