ВАЖНО: Нова бланка на МВР за преминаване през КПП

Актуално Новини
КПП

От утре се въвежда нов начин за пропускане

Полицията ще събира попълнените деклараци

От утре се въвежда нов начин за пропускане през КПП. Променена е формата на декларацията за пътуващите относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще имат възможност да удостоверят това обстоятелство със служебна бележка или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си по преценка на работодателя.

Попълнените декларации ще бъдат събирани от служителите на КПП, за да се контролира изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Документът и в този случай ще остава при служителите на КПП.

Мярката е в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки за допускане влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Ето и линк, от където гражданите могат да изтеглят обновената декларация:

https://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2020/03/Декларация_КПП_ОБНОВЕНА.docx  

Промените са въведени след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби., уточниха от ОД на МВР – Пловдив.

Споделете ни във:

10 коментара за “ВАЖНО: Нова бланка на МВР за преминаване през КПП

  1. А, декларация за защита на личните данни ще ни дават ли,полицаите да подписваме?!
    Закона за лични данни, къде е в тази ситуация?

  2. Значи днес давам и утре пак отново Е,добре щом така сте го измъдрели! Поздравления!

  3. Простотии. Хабене на хартия,която така и няма да бъде четена. Всеки път преди работ пишеш като луд ли?!

  4. Нещо не е много ясно. Като събират декларациите при всяко преминаване ли ще пишем нова???

    1. Една само. За отиване. За връщане вкъщи – само лична карта, в нея пише на кой постоянен адрес живееш, освен ако имаш друг, настоящ адрес.

  5. Абе , недоносчета еволюционни , не разбрахте ли , че сме в епидемиологична криза , а не в документална еуфория ? Оставете тези , които могат да работят , за да пълнят крехкия бюджет на държавата . Документа , вече не звучи гордо !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.