АктуалноВластГрадътИзбор на редактораНовиниРазследванеТемида

ВАС решава делото за Панаира

Ще бъде ли спряна схемата за пълното овладяване на Международния пловдивски панаир от Георги Гергов? Отговорът на този въпрос ще стане ясен след малко повече от две седмици, когато изтича крайният законов срок Върховния административен съд (ВАС) да излезе с решение по делото за Панаира.

То е обявено е за решаване, съобщи председателят на групата съветници от ДБ в местния парламент на Пловдив Веселина Александрова. „От рението зависи дали Георги Гергов през контролираното от него „Пълдин туринвест“ ще придобие пълния контрол и върху Пловдивския панаи“, коментира тя и допълни, че срокът за касационното решение е до 14-ти октомври 2022-ра.

Припомняме, че през април т. г. Административният съд – Варна отмени решенията на Общинския съвет в морската столица, според които акциите на общината се прехвърляха безвъзмездно в Международния панаир Пловдив, срещу което общината трябваше да стане акционер в „Пълдин туринвест“ и да апортира в капитала на дружеството своите 16 314 400 обикновени поименни безналични акции с право на глас. Делото бе образувано по жалба на тогавашния областен управител. Преди това на 17 декември 2021г. тогавашният вицепремиер Корнелия Нинова поиска спиране на сделката с писмо с апел за това до Марио Смърков. Няколко дни по-рано Прокуратурата във Варна започна две проверки по казуса.

Още по темата може да си припомните ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина