АктуалноВластГрадътНовини

Вицепремиерът Корнелия Нинова поиска спиране на сделката за акциите на Панаира

Лидерът на БСП в оставка писа на областния управител на Варна да върне решението на ОБС, с което се дават акциите на Общината на съпартиеца ѝ Георги Гергов

Новият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се обяви срещу решението на варненския общински съвет от 10 декември, с което общинските акции в Международен панаир – Пловдив бяха апортирани в дружеството на бившия ѝ съпартиец Георги Гергов „Пълдин Туринвест“.

Вицето е изпратила писмо до областния управител на Варна Марио Смърков, съобщава електронното издание segabg.com. В него тя апелира решението на ОбС да бъде спряно като незаконосъобразно. Нинова смята, че схемата е скрита приватизация. В апела си вицепремиерът иска Варна да върне 29-те процента акции от Панаира на държавата, след като навремето ГЕРБ ги даде на морския град.

Изданието напомня, че Нинова е стар враг на Гергов и дори го изключи от БСП, както и, че  ДБ иска същото от Смърков. Вчера представители на партията са се срещнали с него, за да му изтъкнат редица незаконни обстоятелства около решението на варненския съвет: не е направен финансов анализ на „Пълдин Туринвест“, липсва оценка на отчуждените и придобитите акции и т.н.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че има подедни Сигнали до две прокуратури за прехвърлянето на акциите на Община Варна в Панаира на Георги Гергов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина