„ В цялата си кариера на общински съветник, не съм бил свидетел на подобна управленска немощ”

Актуално Новини Под ножа Политика

Независимият общински съветник Слави Георгиев остро разкритикува начина, по който общината реагира на втората вълна на епидемията от коронавирус в последните 50 дни. На днешната сесия на местния парламент, в дебата относно от отпускането на допълнителни средства на „Св. Мина” за преобразуването й в ковид- болница, Георгиев определи реакцията на местната власт от октомври до днешна дата като управленска немощ.

След края на заседанието на общински съвет той публикува коментар във Фейсбук, който пускаме без редакторска намеса с негово позволение:

На днешната сесия на общински съвет, се гласуваха средства за дарение за “Св. Мина”, превърната със заповед на областния управител в Ковид-болница. Точката бе в извънреден порядък, без предварително обсъждане по комисии. Намираме се във втора вълна на ковид-епидемията и 8 месеца от начало й. За цялото това време, ръководството на община Пловдив, кметът Здравко Димитров, зам-кметът с ресор здравеопазване Анести Тимчев и директор-дирекция Калин Калинов, нямат изготвен секторен анализ за състоянието на общинското здравеопазване.

Отделяме средства за “Св. Мина”. Добре. Но какво е състоянието на останалите общински болници и ДКЦ-та? Подготвени ли са те за втората вълна, изпитват ли трудности или не? Никой не знае, още по-малко цялото общинско ръководство. Пълна управленска безпомощност! За превръщането на “Св. Мина”, в ковид-болница, последствията ще ги търпим за в бъдеще. Днес тя ще ни помогне, но с цената на собственото си съществуване. В дългата и агония като лечебно заведение, бе забит ръждив пирон. Случилото се, вече е случило се.

8 месеца на ковид-криза, общинското ръководство не е провела специализирано заседание с общински съвет, на което да се разгледа общото функционално състояние на пловдивските лечебни заведения. Няма анкети с директорите им, няма доклади, няма срещи на живо. В нито един момент, не е потърсена ПК по “Здравеопазване” към ОбС Пловдив. За първи път в общински съвет има толкова много медицински лица и нито един от тях, не е включен нито в областен, нито в общински координационен център. Това е възмутително. Практически община Пловдив е абдикирала от задълженията си. В цялата си кариера на общински съветник, не съм бил свидетел на подобна управленска немощ. Единствените адмирации от днес, са за директора на “Св.Мина” проф. Петров.

Споделете ни във:

7 коментара за “„ В цялата си кариера на общински съветник, не съм бил свидетел на подобна управленска немощ”

 1. Луди хора.Да сравняват маминото и Зинокио със Славчо Атанасов.Не са му нито на изчетените книги,нито на акъла ,нито на възпитанието му.Все едно да сравняваш ферари с москвич.

 2. Тежко и горко ни щом това сламено човече Слави. Георгиев дава оценки .Човече което не е постигнало нищо в живота си , освен злоба и омраза. Ако това управление е слабо , как да наречем управлението на Славчо Атанасов—Метлата?

 3. КАРИЕРА се прави в Професия, какиното, основана на подготовка, трейнинг, образование, ценз – примерно като ЛАНДшафтен АРХИвар.
  Лесничей, сиреч, Горски. ЛандСкейпър.
  Или РитниТопковец поне – я Камата как заслужи от ПУто цял Хонорис Кауза.
  СЪВЕТНИК взима заплата ама ако го …гласувам, или?
  То не е кариера, то е като летните бригади

 4. Веднага оставка на този луд човек – Анести Тимчев! Тази до каквото се докосне го съсипва- вижте му всички фалирали фирми зад гърба, вижте провала му от началото на годината! Незабавна оставка и извинение към целия общински съвет, че днес така грубо обиди съветниците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.