Драгомир Кузов: „Колодрума“ става предпочитана зала за подготовка на колоездачи от цяла Европа

Живот Новини Спортен Пловдив

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето – Италия, съобщи президентът на българската федерация по колоездене

Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ е на път да стане предпочитана зала за подготовка на много национални отбори по колоездене на писта от цяла Европа. Това заяви Драгомир Кузов, президент на българската федерация по колоездене след проведеното преди дни Европейско първенство по колоездене на писта. „Колодрума“ е оставил отлични впечатления сред всички състезатели, треньори и технически лица и веднага след приключване на шампионата са постъпили и първите заявки за подготовка на национални отбори в Пловдив.

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето – Италия. Съседните ни балкански страни също искат да провеждат подготовката на своите състезатели тук, допълни още Кузов.

Отлична оценка са поставили и от щаба на отбора на Великобритания, където има няколко покрити колодрума. Британците са сравнили залата в Пловдив с тази в Манчестър, която се смята за една от най-добрите в света.

„Получихме специални благодарности от всички участници. Те бяха впечатлени от условията, които предлага зала „Колодрума“ и от организацията на първенството от страна на Община Пловдив. Общото мнение е, че се е получил много сериозен шампионат в невиждани досега условия на пандемия, а испанските медии не спират да пишат за първенството“, заяви Драгомир Кузов.

За пръв път от 30 години на европейско първенство присъства представител на Световната федерация в лицето на Винсен Жак, директор „Международни отношения“, който също се е ангажирал до помогне на възраждането на този спорт в България.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.