АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Управлението на Пловдив работи на дребно, с визия за месец напред

„Дневният ред на първото заседание на Об С след извънредното положение е пълен с асинхронни предложения“

Смята независимият общински съветник Слави Георгиев, след анализ на предложенията за промени в бюджета, които ще се гледат на утрешната сесия

„Да искаш да теглиш нов заем за 120 млн.лв., но да търсиш отсрочка за изплащането на главница по най-стария заем на община Пловдив от 2006г., от който са останали за изплащане малко над 4 млн.лв. Това е предложение на кмета на Пловдив, Здравко Димитров за предстоящата сесия на общински съвет.

В друго предложение, да имаш 8 месеца, до края на бюджетната година, но да търсиш промяна в бюджета за 5,3 млн.лв. (от 346 млн.лв.) още в началото на месец май, тъй като зам.-кмета Илия Кирчев твърди, че тези пари нямало да се съберат. Разбираемо е поведението на Илия Кирчев, който демонстрира пълна липса на ориентация в структурата на общинските финанси, а такава вероятно няма да придобие, докогато и да е зам.-кмет, но не е разбираемо защо кмета Здравко Димитров, си позволява подобни асинхронни предложения, предвид дългия си стаж като районен кмет и областен управител.

Предложените решения, не почиват на анализи на финансовото състояние на Общината. Въпреки 2 месеца прекъсване на обществения живот, поради извънредното положение, въпреки срещата на кмета с общинските съветници, отново разглеждаме предложения, без обосновка и без поглед в дълбочина. Видно е, кметът Здравко Димитров и неговия екип, нямат визия за 4-годишното си управление, а работят на дребно, сякаш хоризонта който имат е само другия месец.

Тепърва, след 13 май, предстои раздвижване на икономическия живот в Пловдив и съответно възобновяване на приходите към община Пловдив. За да се оформи по-ясна картина какви промени се налагат в бюджета е необходимо да се изчака до края на месец юни.

В пълно противоречие, с плановете за развиване на модерен градски транспорт в Пловдив, който да се превърне в алтернатива на автомобилния, кметът Здравко Димитров, внася предложение за намаляване на крайните часове на редица автобусни линии. С това предложение, касаещо промяната и на редица крайни спирки е твърде видно, че община Пловдив, удовлетворява каквито и да са искания на частните автобусни превозвачи и не се грижи за удобството на гражданите.“

Описаните предложения, няма да получат подкрепата ми като независим общински съветник, категоричен е Слави Георгиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина