АктуалноЗдравеНовини

Удължават противогрипните мерки в Пловдив, но не и ваканцията

В региона върлува грипен вирус Тип А

Въведените противоепидемични мерки в Пловдив и областта дават резултат. Това отчетоха на редовното си заседание днес в Областна администрация членовете на Оперативния щаб. На него са преразгледани действащите мерки в Пловдивска област, за която бе обявена грипна епидемия и е решено те да бъдат удължени до 10 февруари, включително.

Припомняме, че ограниченията засягат лечебните заведения, детските градини и домовете за стари хора. Вижте мерките срещу разпространението на грипа в Пловдив, които първоначално важаха до края на този месец.

Решението е взето след направен анализ. Според данните на РЗИ – Пловдив се наблюдава значителен спад на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип в областта. 

„Увеличение има само при възрастните, който са над 65 г. Особено драстично е спаднала заболеваемостта при възрастова група 5-15 г. и 16-29 г., което е резултат от всички мерки, предприети до момента„, съобщи директорът на Здравната инспекция д-р Сийка Димчева.

Спадът в заболеваемостта дава възможност на учениците да се върнат в клас присъствено от 6 февруари, когато приключва междусрочната ваканция.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина