АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбразование в Пловдив

Ученици, родители и учители блокираха входа на ОУ „Петър Берон“

Около 30 ученици, родители и учители блокираха входа на ОУ „Петър Берон“ в район Централен тази сутрин. Те протестираха срещу уволнението на преподавателя по физическо Любомир Ушеров, който е бил задържан за блудство и според тях несправедливо обвинен, а след това уволнен от работа. Самият Ушеров присъства на протеста в негова подкрепа.

Недоволните издигнаха плакати „Невинен“ и „Ние сме с теб“ в защита дисциплинарно уволнения учител по физическо. Те изразиха острото си несъгласие с решението на директора на училището Стефан Кючуков с мотиви, че е тенденциозно и незаконно. Учениците, техните родители и колеги на Ушеров поискаха той да бъде възстановен на работа.

През март тази година преподавателят по физическо е бил арестуван по време на час без обяснения от полицаите и след откарването му с белезници в ареста на Второ районно са му повдигнати обвинения за блудство. Според негови колеги и родители, той е натопен.

Те разказаха пред репортера ни, че в началото на месеца съдът е излязъл със становище, че не е необходимо учителят да бъде отстранен от работа, до приключване на следствените действия. В деня на връщането му в училище на преподавателя му е връчена заповедта за уволнение.

„Искаме да се върне в час, защото той е нашият любим учител“, коментираха възпитаници на ОУ „Д-р Петър Берон“ пред входа на школото.

След близо 2 часа на тротоара на ул. „Ген. Данаил Николаев“ пред входа на школото представители на родителите и колеги на Ушеров влязоха на среща при директора Кючуков по негова покана.

Директорът отказа коментар с мотива, че за да говори пред медиите трябва да получи разрешение от министерство на образованието.

Очаквайте подробности!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

 1. НЕВИНЕН Е !!!
  УЧИТЕЛ за пример !
  ЧОВЕК с огромно, любящо сърце !
  За внук ми и за всички негови съученици
  ( VIIА клас випуск 2020 г. ) и за нас – техните семейства , г – н Ушеров беше , е и винаги ще бъде Господинът ( Учителят ) , Тренерът
  ( Приятелят ) и Човекът по бащински грижовен , любящ и всеотдаен !
  Срам и позор за клеветниците !
  Г – Ушеров , с Вас сме !
  Истината ще възтържествува !
  Подкрепяме протеста !
  Поздравяваме протестиращите , поели риска да защитят НЕВИНЕН ЧОВЕК !
  Благодарим на журналистката Таня Грозданова и “ Под тепето “ , че ни информираха за случващото се в ОУ “ Петър Берон “ Пловдив !
  Очакваме подробностите.

 2. Браво на тези млади хора! Дано да излязат и да гласуват, защото в България ГЕРБВГЪЗРАЖДАНЕИТН правят да е мафиотско, селско, бедно! Всеки е невинен до доказване на противното.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина