АктуалноГрадътЖивотКварталиНовини

Ученици от Пловдив с акция срещу тормоза в в училище

Ученици от СУ „Никола Вапцаров“ – Пловдив отбелязаха с флашмоб Световния ден на розовата фланелка. Те облякоха розови тениски – символ на борбата срещу тормоза в училище и оформиха с телата си огромно сърце.

Със своята акция възпитаниците на училището в квартал Гагарин казват „Стоп!“ на насилието и тормоза в школа и детски градини. Децата призовават връстниците си, учителите и родителите за нетърпимост към този ширещ се проблем, за обич, подкрепа и съпричастност.

Всяка година в последната сряда на месец февруари се провеждат подобни събития. В този ден розовата фланелка символизира протест срещу насилниците в училищата и не само.

Припомняме, че през 2007 година в Канада, двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училищна среда. При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, който бил облечен с розово поло. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави.

В България за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:– https://use.my/medinfo

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина