Убийците от екшъна зад Джумая джамия застават пред съда

Актуално Градът Криминале Новини Темида

Задържаните за убийството при екшъна зад Джумая джамия миналото лято застават пред съда. Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо К.С., на 45 г., и Ц.П., на 44 г. за това, че на 07.07.2021 г. в Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено умъртвили другиго – Л. Ж., на 55 г.

Ц.П. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления.

Двамата обвиняеми се познавали и редовно употребявали алкохол в района на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там често пребивавал и пострадалият Л.Ж. Той също употребявал алкохол и покрай познанството си с К.С. се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „Цанко Лавренов“. Л.Ж. имал регистрация за „уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно. Водел скитнически начин на живот.

На 06.07.2021 г., към 15 ч., Л.Ж. се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Л.Ж. се приближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Ц.П. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

Униформени цял ден разгонват тийнейджъри от стълбите до Джумая джамия

Ц.П. съобщил за видяното и на К.С., който също се ядосал от поведението на Л.Ж. Двамата решили да го накажат като му нанесат побой.

На 07.07.2021 г., към 22,30 ч., Ц.П. и К.С. отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Л.Ж. Той също употребявал алкохол. Л.Ж. се приближил към К.С. и Ц.П.. След като го видели, двамата предприели действия да го накажат заради поведението му към малолетното момиче и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на пострадалия повече от 20 удара в областта на главата. В един момент Л.Ж. паднал на земята и не успял да стане. К.С. и Ц.П. видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да употребяват алкохол. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Л.Ж. е починал от нараняванията при побоя.

Спрямо К.С. и Ц.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента те се намират в затвора.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.