Търси ли се ресторантьор за Улпия в Стария град?

Актуално Забравеният град Новини Под лупа

Обявяват търг за отдаване под наем на Къщата на Киркор Топрабашян на Небет тепе 

Възрожденската сграда е паметник на културата от местно значение и отново се търси кой да я стопанисва

Заложената в конкурса начална тръжна цена е 916,47 лв. без ДДС

На първото заседание на Общински съвет-Пловдив в седмицата след вота за 46-то НС ще бъде гласувано предложение за публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от десет години на недвижим имот.-публична общинска собственост, находящ се в гр. Пловдив, р-н „Централен“, ул. „Четвърти януари“ № 17, ПИ с идентификатор 56784.519.110 с площ 234 кв.м., ведно със сграда с идентификатор 56784.519.110.1 със застроена площ от 84 кв.м., брой етажи – 2 на р-н „Централен, за извършване на дейност: за ресторант. Вносител на предложението е заместник-кметът по „Устройство на територията и общинска собственост” арх. Невена Балчева.

Припомняме, че в първите дни на юли читатели сигнализираха, че според тяхна информация, къщата в Стария град се стяга  за зам.-кмет. Под тепето извърши проверка на място в два поредни дни същата  седмица. В единия там имаше не само майстори на “Жилфонд”, а и служители на ОП “Градини и паркове”.

От Общината отговориха, че са ремонтирали паметника на културата заради клошарски набези – изчистили двора от саморасляци, сменили бравите и поставили нов СОД. И допълниха, че идеята на администрацията била общинските къщи в Стария Пловдив да бъдат отдадени под наем, за да могат да се стопанисват по-добре.

Къщата на Киркор Топрабашян на Небет тепе стои затворена повече от 3 години, след като в начолото на 2018-а местният парламент гласува да бъде прекратена концесията ѝ заради неподадени отчетни документи и неизпълнена инвестиционна програма.

Още по темата – Развалят концесията на хостел в Стария град.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.