Тъмните нощни оазиси: Епизод 3

Актуално Вкусът на града Градът Живот Новини

Artnewscafe: Време и място, но не сега  

Във фотопоредица Под тепето ще ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Artnewscafe

„Време, място”. Това пише на витрината на едно от култовите пловдивски заведения- Artnewscafe. „Време и място, но не сега. Нито му е времето, нито му е мястото”, казва барманът и двигател на клуба в момента Иван Григоров- Гри.

„ Отново ще имаме време за приятелите, и отново ще имаме местата, на които да се срещаме”, добавя Гри, докато използва чаша за вино с друго предназначение- полива кактуса в Арта-а. Отваря заключения бар само веднъж седмично, за да се грижи за растенията вътре. И да поизлъска чашите, защото иска да е зад плота, макар и за малко. „Имам нужда от това усещане. Затова и си намирам някаква работа- нещо да почистя, да реорганизирам. Най-много ми липсват закачките с редовните клиенти. Разговорите за музика или за предната „тежка” вечер, от която се възстановяваме с чаша студена бира. Но пак ще ги има, като преминем през това”, подчертава Григоров. И отваря един от последните броеве на списание Artforum със заглавие „Животът е убиец”. „Тематично, нали…”, отбелязва Гри.

Споменава Великото съвпадение на планетите Юпитер и Сатурн в Козирог, за да го върже със ситуацията. „За това явление се говори и в Туин Пийкс. Дейвид Линч го е написал. Вкарал го е в устата на агент Купър. А днес ме вълнува твърде силно. Все пак всички знаем какво се случва и не се случва в Туийн Пийкс”, размишлява върху ситуацията Иван Григоров. И вярва, че скоро пак ще пълни празните чаши на приятелите на Artnewscafe, без маски и без дезинфектанти. И ще върти много нова музика, открита в мрежата в безкрайните вечери у дома.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.