АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Три консорциума искат да оборудват автобусите на Пловдив за e-билети

Очаква се до края на годината да бъдат завършени всички процедури по предстоящата обществена поръчка

Общината е завела иск в Окръжен съд срещу Индра в размер на 1,5 млн. лв.

Три консорциума от фирми, зад които вероятно седят големите мобилни оператори, вече са изявили желание да оборудват автобусите от линиите на градски транспорт в Пловдив, за да стартира така бленуваното електронно таксуване. Това стана ясно днес,  дни след приключване на договора с Индра,  по време на пресконференция на зам.-кмета по транспорт  Тодор Чонов в ОП „ОКТ“.

Инвестиционните намерения са за решения за електронно разплащане и проследяване на пътникопотока в реално време с датчици по всички врати на автобусите, заяви Чонов.

„Ще дадем възможност на тези фирми да оборудват по едни автобус реално, за да видим какво предлагат и да се ориентираме в ситуацията, за да не допускаме онова , което се случи през 2015- представяне на един напудрен проект на  Индра, който при четене е прекрасен, но така и не успя да сработи,“ обясни Чонов.

Той допълни, че в Центъра за управление на трафика вече работя със системата на испанската компания. Зам.-кметът отбеляза още, че вероятно Пловдив ще се насочи към столичния опит с решение за  е- билети в масовия обществен транспорт.

Очаква се до края на годината да бъдат завършени всички процедури по предстоящата обществена поръчка.

Тодор Чонов съобщи, че Общината е завела иск в Окръжен съд срещу ИНДРА в размер на 1,5 млн. лв., като се очаква да бъдат предявени и допълнителни претенции.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина