АктуалноГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовиниСъдТемида

„Това дело е като кутията на Пандора“

„Това дело е като кутията на Пандора. Когато и да бръкнеш в нея ще излязат нови престъпления и те излизат“. Това каза в пледоарията си прокурорът в заседанието по гледане на мерките за неотклонение на Петър Чернев и Стела Алексиева, обвиняеми за малтретирането на 5-годишното дете на жената. Припомняме, че след сигнал на роднините на Стела, момченцето бе открито от институциите с нанесена тежка травма на главата и синини по тялото. В последствие малкият Адриан бе опериран успешно в УМБАЛ „Св. Георги“, а в момента за него се грижи татко му Данислав.

В рамките на днешното заседание стана ясно, че Петър Чернев и Стела Алексиева се обвиняват взаимно за нанесената телесна повреда на детето, а дали тя е лека или средна предстои да се разбере с излизането на резултатите от медицинската експертиза. Адвокатът на Чернев Йордан Давчев обясни, че държавното обвинение се опитва да сатанизира клиента му и че двамата са с него са изправени пред банкрутиран за тях процес. Адвокатката на майката Стела пък заяви, че доверителката й е виновна, но само за това, че не намерила сили да напусне със сина си жилището на Петър Чернев и че е била заплашвана от него. Самият Чернев обяви пред журналисти, че не е нанасял телесна повреда на Адриан.

Прокурорът подчерта пред съда, че държавното обвинение разполага с много видеозаписи, на които се вижда бруталното отношение към 5-годишния Адриан- и физическо насилие над него, и психическо такова, чрез обиди и закани. Той предположи, че може би ще бъдат повдигнати и нови обвинения срещу Петър Чернев и посочи в каква посока мисли прокуратурата- за употреба и държане на наркотични вещества. От пледоарията се разбра, че Петър системно използва марихуана и амфетамини и има две предишни присъди за държане на малки количества от двете вещества. Стела Алексиева пък имала проблеми с алкохола- пиела повече след смъртта на баща си и дядо си.

Прокурорът бе категоричен, че Петър Чернев е типаж, склонен към извършването на еднотипни престъпления срещу здравето и личността на други хора. Посочи, че е крещял в лицата както на Стела Алексиева, така и на бившата си съпруга и собствената си дъщеря. Отправял е и закани към бащата на Адриан, който е във фактически развод със съпругата си и в момента се грижи за пострадалото дете.

Все още не е ясно дали телесната повреда е извършена по механичен или химичен начин- дали е било залято с гореща вода. Обвиняемите се сочат взаимно като автори на телесната повреда.

„Стела Алексиева е знаела какво прави Петър Чернев на детето, но не е направила нищо да го защити. То е било постоянно поставено в опасност. Доказват го и бруталните клипове. Вижда се как то е малтретирано и дори не плаче, което значи, че не е бито за първи път. Освен това има подмятания от страна на Чернев към детето, че ще извърши полови престъпления с него. Плаши го, че буквално ще извърши членовредителство. Колкото до Стела- има опасност тя да се укрие или извърши друго престъпление. Не е ясно къде ще продължи да живее, тъй като близките й са безкрайно разочаровани от нея. Именно те са подали сигнал за травмата на детето и са свидетелствали за отношението към него. Не съм сигурен, че ще я прегърнат и ще й осигурят дом“, обясни прокурорът.

Той уточни, че малкият Адриан идва в България от Германия, където живее татко му. По думите му, Стела Алексиева използвала женски хитрини и е изнудила бащата на детето, което е било в процес на приобщаване към обществото там. В последствие обаче е станало обект на всякакъв психически и физически тормоз в дома на Петър Чернев.

Адвокатът на Стела отказа да приеме, че има опция тя да се укрие или да не бъде приета в дома си, тъй като и в момента живее там. Тя е разказала за насилието над детето пред разследващите от страна на Петър Чернев, както и за заплахи срещу нея.

„Вината й е, че е останала с него, вследствие на тези заплахи и закани. А той е бил такъв. Дори собствената си дъщеря е наричал „малка курво“. Стела съзнава, че не е предприела необходимите действия за защита на Адриан и съжалява за това“, обясни защитникът на Алексиева.

„Изправени сме пред банкрутиран за нас процес. Моят доверител е сатанизиран. Целта е да се покаже колко е зъл и лош този човек. Стела Алексиева е разпитана три пъти и разказите не съвпадат един с друг. На 9 януари пред разследващите твърди, че тя е нанесла побоя, после твърди друго. Казва, че е вкарала детето в банята, където твърди, че го е изгорила в един от разпитите си. После го отрича. Петър Чернев признава, че от време на време е удрял шамари на детето, но отрича да е нанесъл телесната повреда. Клиповете, за които прокурорът говори- има и такива, на които Петър е детето се смеят, танцуват, пеят, играят си и се радват заедно. Този човек не е толкова дявол, колкото се опитват да го изкарат“, каза адвокатът на Петър Чернев- Йордан Давчев. После добави, че клиентът му е работил в Пловдивския университет в продължение на 3 години.

След дългите пледоарии съдът прие, че решението на предната инстанция е правилно и остави в ареста Петър Чернев, а Стела Алексиева се прибра при майка си и сестра си с мярка за неотклонение „подписка“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може–- https://do.my/xbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина