АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Съветниците от ДБ се обърнаха към МРРБ по проблема с хаотичното местно градоустройство

Съветниците от Демократична България в пловдивския местен парламент се обърнаха към МРРБ по проблема с градоустройството на парче в Пловдив.

На всяка своя сесия, два пъти месечно, Общинският съвет приема множество подробни устройствени планове (ПУП), въпреки възраженията на групата на Демократична България. Съветниците твърдят, че приемането на планове за устройството на отделни имоти преди приемането на Общия устройствен план (ОУП), който ще даде цялостната визия за градоустройството, застрашава  както обществения интерес, така и частните интереси на предприемачите.

„Не по-малко стряскащ е фактът, че веднъж приети, тези планове на парче ще трябва да бъдат възприети и от ОУП и така ще се спъне възможността да се определи цялостна и непротиворечива визия за града. Т.е. действа се отзад-напред – вместо парченцата от града да се съобразяват с общата визия за него, общата визия за града ще трябва да възприеме вече приетото устройство на малките парченца. Затова сме притеснени от количествата ПУП-ове, предлагани от администрацията на всяка сесия на съвета“, коментират старейшините от ДБ.

Те припомнят, че администрацията използва една „вратичка“ в Закона за устройство на територията, която при определени условия позволява в периода на изработване на изменение на ОУП да се приемат ПУП-ове. Наскоро обаче РИОСВ върна за доработване доклада за екологична оценка на проекта, вследствие на което съветниците от Демократична България считат, че вратичката в закона е затворена.

“ Тъй като ситуацията в Пловдив при това положение е по-особена, то законът се нуждае от тълкуване, за да се определи дали приемането на ПУП-ове на този етап е законосъобразно. Компетентен да даде становище по тълкуването и прилагането на Закона за устройство на територията е Министърът на регионалното развитие и благоустройството и неговите становища са задължителни за администрацията“, добавят пловдивските съветници от Демократична България. Затова те в мотивирано писмо сезираха министъра с искане да извърши това тълкуване и даде становище как следва да се прилага законът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Оказва се, че само ДеБъ отстояват интересите на Града от цялата шайка / сбирщина / паплач / агиткаГЕРБ в СелСъвета.

  Имената на „съветниците“ гласували ЗА далверите остават запомнени.

  Върху всяко Тепе нямаме нужда от идеологии = една Альоша СТИГА!

  1. Всъщност изобщо не защитават интересите на пловдивчани. Искат да оставят такова впечатление.90% от нещата, които говорят са заучени фрази и пълни глупости. Добре че нищо не зависи от тях.

   1. Абе, ГЕРБи, те ДеБъ ако само 90% говорят глупости, но пък 10% им са умности това как се сравнява с ГЕРБавата шайка дето крадне и насън? Дето 164% са им далавери и то с бели конци съшити които прокуратурата с вързани очи ще разнищи? Видовден наближава, оформяй си задграничния паспорт!

    Да се постави Градът и неговия ОУПлан пред свършен факт с идиотските престъпнически Ахрянови ПУПчета ако ти изглежда „смешно“ то потърси безпартиен психиатър.

    Ако искаш, де.

    А кое от кого зависи – – – кис-кис, не изглупявай: много зависи…

  1. Незаконно строителство в Столипиново е заради …оцеляване. Докато…

   Незаконното строителство от кадърник Ахрянов е греховна суетност вместо истинско духовно смирение.

   Съюзът на архитектите САБ и Камарата КАБ не могат да отпратят на заслужен отдих кмета, народен избраник и любимец.

   По закон обаче Камарата има прерогативи да преценява, да степенува и да отказва правоспособност на “дипломирани” от Тимбукту, от ПУЦ, от РабФак, от Варна / РУСЕ практикуващи бабаити -независимо колко скъпо са си платили за бумажката.

   При фрапантни издънки когато подобно на Столипински Цар „творецът“ си позволи върху Джамбаз Тепе да съчини и изгради свой незаконен идиологически Excrementus Fecalis в противоречие с Плана, да запречи за туристите обзорната площадка ВЪЗРАЖДАНЕ и да запечата дворцовите мозайки на върха тогава КАБ може да му отнеме професионалната правоспособност.

   Може да я намали до селски летни кухни или гаражи/септични ями, колкото да се прехранва.

   Главен архитект на Пловдив Ахрянов без конкурс не е никакъв, даже съгражданин не ни е камо ли Кореняк, а е доведеник навлек, послушник, маша на баскетБОЛЕН кадърник, кукла на конци за далавери.

   Заповедта му за назначаване ако КАБ откаже правоспособност се обезсилва, подписите му стават невалидни и против закона и “инжинеринговите” им бумащини ИТН отиват в коша.

   Камарата КАБ ако не изпълнява основната си, жизнената функция за регулиране на професията а дреме като елитарен клуб с висок членски внос =може да се …закрие.

   Както през комунистическо каскет-полит-калинките ще ни назначават #КОЙ да коли/беси в градоустройството и архитектурата

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина