Административен съд върна жалбата срещу Каназирева за изборни нарушения

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини Темида
Под Тепето

Административен съд – Пловдив се произнесе с решение по жалбата на партия КОД срещу водача на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област Дани Каназирева за нарушения на Изборния кодекс от страна на областния управител. В него се казва, че жалбата е била допустима и ЦИК е следвало да я разгледа по същество.

Припомняме, че ПП “Консервативно обединение на десницата” депозира сигнала в РИК 17 на 11 март и на следващия ден като допълнение към нея искане Комисията да се произнесе с решение извършени ли са нарушения на Изборния кодекс от страна на Каназирева. В жалбата бе записано, че тя се възползва от служебното си положение „за осъществяване на допълнително нерегламентирано отразяване на регистриран кандидат за народен представител в качеството му на областен управител в отпуск“. Тогава Районната избирателна комисия отхвърли жалба.

Партия КОД доказа абсурдността на административния процес по нашата жалба срещу действията на Областния управител в отпуск. С решение от вчера (13 април) Административният съд в Пловдив, на когото петчленен състав от ВАС отново върна делото (974/2021), отмени решението на ЦИК и върна преписката за разглеждане по същество. Както заявихме, изборите минаха, а процедурните хватки предотвратиха произнасянето по представените от нас нарушения на Изборния кодекс в рамките на кампанията. Проблемът е, че хорото продължава да се играе,” коментира Ивайло Спасов от КОД – Пловдив.

Още по темата:

Каназирева избра парламента

17 РИК отхвърли жалбата срещу Дани Каназирева за нарушения в Изборния кодекс

„Съюз за Пловдив“: На изборите имаше политически картел срещу нас

Дани Каназирева: Чиста съм пред съвестта си, знам какво направиха миналата нощ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.