АктуалноГрадътКултураНовини

Строителни дейности в култовия трафопост на „Отец Паисий“, неясно бъдеще за сградата

Историческата постройка е оградена и има опасност да бъде съборена

Подготовка за строителни дейности започнаха в култовия пловдивски трафопост на улица „Отец Паисий“ на ъгъла с улица „Гурко“. Красивата постройка, в която се е помещавала токоизправителна станция на тролейбусите, е оградена и работници разчистват вътрешността ѝ. Ел. инсталацията в интериора се изкъртва в момента от хамали.

Какво ще се случва с култовата сграда не е ясно. Въпреки че е изключително ценна като част от културното и индустриално наследство на България, тя няма никакъв индивидуален статут на културна ценност и защитата ѝ е нищожна. Не се знае кой е новият собственик на постройката, който извършва тези дейности. Доскоро, като бивша собственост на „Градски транспорт“, тя беше под запор в ръцете на синдик. Изглежда, обаче, е имало раздвижване и някаква сделка, и сградата е попаднала в нови ръце.

Неясната собственост носи и слухове за нейното бъдеще. Според едни сградата ще бъде запазена като вид, но преобразена за офиси. По-черната версия е, че тя ще бъде разрушена до един месец.

Прочетете още за сградата тук:

В сърцето на тролейбусния транспорт

Спрялото сърце на тролеите- гурме от менюто Градски транспорт

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Тези негодници и тяхната маша ли ето Иван Т. Умишлено пракратиха договорите на Гр. ТРанспорт за тролеите и лишиха града и пловдивчсни от евтиния и екологичен транспорт! Едни му взеха линиите, други разрушават подстанциите, а народа мълчи! Да се разледва Тотев за унищожаването на тролеите и сегашната управа, която безмълвно гледа как се унищожават и последните надежди в Пловдив да има екологичен и сигурен градски транспорт!

   1. ДАЙ ИМ ДА БУТАТ, ДА РУШАТ, ДА РАЗГРАБВАТ БАЛГИНИ И ХУБАВИНИ, ПОСТИГНАТИ В ГРАДА ОЩЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ЗА УДОБСТВО УЛЕСНЕНИЕ, ЧИСТОТА, ТИШИНА И ЕФТИНИЯ.
    „СТРОИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ“ ДРЪН-ДРЪН.
    А ПРОКУРАтурците на тлъсти заплати си дремузгат, оти да се главоболят, милите, начело с Каскета Гешефт.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина