Страстно фламенко на Античния – ВИДЕО

Актуално Култура Новини

Огнени танцьори, раздаващи се музиканти, чувствени ритми, зашеметяващи танци – всичко това нажежи белите каменни седалки на Античния театър и публиката рядко сядаше на тях по време страстната фламенко вечер на Трихълмието снощи.

Ексклузивното гостуване на китарният виртуоз Еду ду Вико и неговата група изящни музиканти – Vico Septet, заедно с част от Националния балет на Испания, наградиха ценителите на автентичното фламенко с вълшебно преживяване.

Тази вечер на древната сцена излиза най-красивият глас на фадо – магнетичната португалка Карминьо!

Концертите се осъществяват в партньорство и с подкрепата на Община Пловдив, организатор Blue Hills Events и са част от форума Music of the Ages.

 

Снимки: Stanimir Petkov Photosmile

 

Споделете ни във:

8 thoughts on “Страстно фламенко на Античния – ВИДЕО

 1. Апропо,антибългаринът османец Милчо Левиев е Милка Леви,тоест от еврейският антибългарски род на Левите,които в древността са горили бебетата на Тракийците. Точно ми е все тая дали е Грами или чифутами! Вън от Майка България османски чудовища еврейски !Леви-испанските сефардски евреи,тоест роми! Каква гнус!

 2. В Испания няма друга,освен циганска музика..Дори в Северна Испания има едно плагиатство на Келтска музика,но при никакъв случай Вестготска(Българска)или Галска(Келтска).Както Българите,така и Келтите са Траки. Испания(евреи) е главната западна сила,която съдействува на Османските варвари(евреи) за падането ни под Петстотингодишно робство. Умолява всички пловдивчани да размислят върху моите исторически изследвания!!! Аз казвам следното: Испанските католически крале Изабел Кастийска и Фернандо Арагонски,ала и Христофор Колумб БЯХА ЕВРЕИ,ОТ ТИП MARRANOS! Под предтекст,че преследват и мъчат евреите същите изпратиха със зла умисъл севардските евреи(араби) точно към все още само васална България(времето на османецът Баязид Втори). Защо? Защото евреите не случайно са си извоювали ороизхождащито от френски език название „чифути“,което ще рече „който бяга“,“бежанец“. Пояснявам казаното ,за да си обясните защо днес отново има „страдащи“ ,но странно защо все-весели бежанци-евреи. Така. Според законите на Ислямската лошотия никой мюсулмани няма правото да се занимава с лихварство ,следователно османците-мюсулмани,които също са евреи е трябвало да бъдат подкрепени от юдеите и крипто-юдеите сефарди,на които им е позволено да мамят с лихви и данъци(Не Ви ли напомня това на днешните дни,в които еврейските -гръцкинбанки и финансови къщи Ви съсипват животите с лихварство,тоест с неизплатими кредити.Добре! Изабел и Фернандо Еврейските КРИПТОеврейски ромски ,тоест еврейски крале изпращат стотици хиляди сефардски евреи,които след окупацията на основните Български градища и селища поканват и алкеназките бели хазарски евреи,каквито са и укрите. Тогава започва зловещият османо-чифутски кошмар за бедният ни народ. Да,уважаеми приятели,испанците са онези,които размазаха Българите във времето на Баязид Втори,налагайки лъжата ,че не са евреи,а че уж били мъчили евреите. За осемстотинте години арабска власт в ИБЕРИЯ не е останал нито един Висигот и Келт,сиреч Тракийци. Испанците са чифути и тежко и горко на всяка българка и всеки българин,които са създали семейство с тези роднини на престъпниците от Столипиново,Филиповци,Факултети и други ромски огнени антибългарски точки. Повярвайте ми,няма разлика между „си керес“ и „que quieres“ . Сакскобурготските роми трябва да бъдат осъдени жестоко за престъпленията си срещу Българският Народ!

 3. На втората снимка забелязваме тълпа геронти от които никой не си е вързал МАСКА ПРЕД НОСА.

  После възниква вапросо: „Кой Ми Спа В Гащите“?

  Лекарите им били виновни че се задават Цунамита след Вълните и че …ЛЕЧЕНИЕ НЯМА.

 4. Концерт „в памет“ на когото ще се прави ОТ КОГО?

  Това е ПЪРВОТО условие дали АЗ =публиката= ша са поинтересувам и ще заКУПЯ билет.

  Мероприятия с Посвещения важаха през …комонистическо, какината

 5. Да, фламенкото е емблематично изкуство на циганския етност в Испания, най–вече в Андалусия.
  Но преди два дни имаше концерт в Културния дом Борис Христов в памет на великия пловдивчанин Милчо Левиев, носител на Грами. И също с много известни международни музиканти. Да ценим и уважаваме нашия принос към световното изкуство в лицета на Милчо е толкова важно, както и да почитаме нашите гости от Испания. Светла му памет, прахът му се вее над града ни, такава беше последната му воля.
  На джаз концерта не бяха представители на медиите, да не говорим за местната власт. Ако ние не се уважаваме, кой ще ни признае. Тема за размисъл, драги журналисти от Под тепето. Да запазим духът на Пловдив.

  1. Надувай балона с въздух под налягане = ако не се самонавиваме с комплекси = „кой ще ни признае?“

   Ти не бой се, ако има за какво – ще те признаят колкото и да се криеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.