АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовини

Стотици в Пловдив шестват за мир в Украйна (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

 

 

Стотици пловдивчани, бежанци от Украйна и руснаци шестват в момента в Пловдив с послание за мир в Европа.

„Спрете Путин!“ и „Русия е агресор“ оглушава центъра на града в събитието, което ще приключи с бдение и с молитва за всички украински цивилни по мазетата, метрото и бомбоубежищата, за всички невинни жертви, за милионите бежанци принудени да напуснат страната си, за всички украински войници и доброволци.

Шествието под надслов „Солидарност с Украйна” бе подкрепено от много пловдивчани, които се обявиха срещу опитите на Русия да изкара клането в Буча като нагласено.

“ Видяхме труповете на хора с велосипеди. На мъже, с вързани ръце. Това е геноцид и той не може да бъде замазан от тролове, дезинформация и пропаганда“, обясниха събралите се в центъра на Пловдив тази вечер.

Шествието тръгна от Централна поща, преминава през Главната улица до площад Джумаята, през градинката на седмото тепе до Катедралната църква „Успение на Св. Богородица”. Ще приключи в 20.30 часа.

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Никакво съмнение в гледната точка на украинците – те са напднати, тяхната страна е във война със световна сила и войната се води по техните улици. Сами ще им е много трудно да се защитят. Който подкрепя продължаването на войната с предоставяне на оръжия, с нахъсване на двете страни, с допълнително напрежение с абсурдни искания, той не се интересува от живота на хората там, защото те ще платят цената на войната между САЩ и Русия. Войнолюбците в България е добре да сложат по една каска и да се запишат доброволци, да усетят ужаса от първо лице и тогава да призовават за още война. Всяка ситуация има мирно решение, но в момента според мен, не се търси такова нито от Зеленски, нито от политиците на САЩ, ЕС и Русия. Само нормалните хора искат тази война да приключи.

  1. Така е.
   Жалко за хората които умират.
   Всичко си има причина.
   Прочетете на youtube описанието на бивш служител на НАТО
   Г н ЖАК БАНД за
   УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ

  1. Много ЖАЛКО, че ви е страх да си пишете името.
   Нищо не се е променило.
   Дори не четем,и не искаме да знаем историятя.
   Това е продължение след 60 те години

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина