Актуално

Стопани на кучета искат засилени мерки за сигурност за любимците си

Хората се наежиха след отравянето на спасителя Вихър: Само ни ги дайте тия изверги

Image title
Засилени мерки за сигурност пожелаха стопани на кучета след масовите убийства на домашни любимци в последно време. Чашата преля, когато неизвестен изверг се опита да отрови кучето на Планинската спасителна служба Вихър. Немската овчарка, участвала в десетки акции по спасяване на хора в беда, бе подлъгана с лакомство с отрова, хвърлено умишлено през оградата в двора на къщата на Георги Стамов, началник на службата.

Масово ни избиват кучетата. В квартала минаха бройката 30 от началото на годината. Толкова ли изперкаха хората, да та тровят хайваните ни, недоумяват стопани на отровени животинки в района на Бунарджика. Именно там шета най-масовия убиец на кучета, който вече шести месец броди на свобода. Искаме някои да ни гарантира, че няма да почернят мен и децата ми, уплашена е жена, която разхожда красивия си лабрадор в подножието на хълма.

Image title
Клео и Лъки са две игриви кучета на около 10 години и собственичката им не може да си представи да загуби дори едно от тях. За нея този, който дебне домашните любимци не е нито наркоман, нито алкохолик. Той е психично болен човек. Страхувам се от него, призна стопанката им.

Малкият красавец Били кръстосваше около краката на собственика си и нищо неподозиращ въртеше опашка и лайваше от радост. Реакцията на стопанина би била съд за този, който посегне на кучето му. Странното е, че не мога да си го позволя. А какво бих казал на внучката ми, ако се прибера без Били? Как да й обясня, че някой е дошъл и го е убил без причина? Тя дори няма да разбере защо някой би го направил. Честно казано и аз не разбирам, разказваше стопанинът на Били.
 
Image title
Норман също не знае, че наоколо дебне убиец. Човекът, който го заиграваше с пръчки, се оказа юрист на име Димитър Въклинов. Той разказа, че според закона кучето се разглежда като вещ и при престъпления срещу „тази вещ“ съдът отсъжда така, все едно някой ти е потрошил колата. Аз съм приспивал мое куче, което беше на 14 години, а предното ми го откраднаха. Знам какво е да загубиш животно, но някой да дойде и да го отрови, просто защото той така решава, не е честно. Кучето е като член от семейството, обичаш го безусловно. Ако то е болно и ти се поболяваш, ако то е щастливо- ти още повече. Ако някой го отрови? Пратете го при мен! Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина