Ще бъде ли застроена и картинг писта Лаута?

Актуално Живот Изпод тепето Новини Разследване
писта Лаута

Този въпрос отвори днешната сесия на Общински съвет, в който отложиха удължаването на концесията

Атанас Узунов поиска да се сложи клауза, която да прекрати договора, ако УЕФА поиска многоетажен паркинг за 4-та категория лиценз на стадион Локомотив

Ще бъде ли застроена картинг писта Лаута? Този въпрос отвори днешната сесия на Общински съвет. Предложението за удължаване на концесията на бившия общински полигон за шофиране, превърнат в модерна писта за картинг през 2002г., бе изненадващо оттеглена днес от дневния ред на местния парламент.

Съветниците трябваше да решат дали да удължат договора с концесионера „Делта карт” със 6,8 години, но това така и не се случи, тъй като Атанас Узунов поиска точката да бъде преработена. Той предложи в договора да се сложи кауза, според която концесията се прекратява, ако от УЕФА настояват стадион Локомотив да има допълнителен многоетажен паркинг за 4-та категория лиценз. Това предложение изненада общинските юристи, които заявиха, че цялата точка трябва да бъде много добре прецизирана. На това мнение бяха и повечето от съветниците.

„ Има доста документация по тази точка. Концесията на стадион Лаута не влиза в концесията, която влиза по тази точка. Едното няма нищо общо с другото. Другото, с което трябва да сме наясно е, че при разваляне на концесията от страна на общината без значение причината, тя е длъжна да заплати всички така направени инвестиции в така осъществената концесия”, подчерта Слави Георгиев.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Ще бъде ли застроена и картинг писта Лаута?

  1. Освен тъпотии…нищо друго не се прави! Къде е емблематичният за града ни ресторант “Лаута” ? Няма го! Къде е Ресторант “Голям Бунарджик” ? Няма го! Къде е “Бумбарника” на “Тримонциум”? Няма го! …списъкът е дълъг като изборна бюлетина в България…много символично, нали? Освен да рушим друго трудно правим. Виж децата ни са прекрасни…защото не ползваме ръцете и главите си за това!

  2. Хайде,давайте,застройте панаира стадиона,ако искате и централния площад.Всеки ще си получи процента

  3. Тази концесия веднъж я удължиха, сега отново, като изтече този срок сигурно пак ще я удължат… друг е въпросът законно ли е това! И колко ли плаща концесионерът на Общината?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.