АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Стартира реконструкцията на стадион Спартак

Наближава стартът на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“. Цялостната реконструкция на спортното съоръжение ще стане факт, след като проектът беше одобрен.  Инвестицията е за 7,5 милиона лева и предвижда 8200 седящи места, три сектора, като на сегашната трибуна от 3300 места ще бъде обособена ВИП зона, места за журналисти и за хора с увреждания. В сектора откъм ул. „Кичево“ ще има допълнително 800 места, а в сектор В – от страната на ул. „Македония“ – 3950. Стадионът ще разполага с нова козирка, LED осветление, отговарящо на HD излъчване, видеосветление.

Днес кметът инспектира съоръжението преди началото на ремонта.

„Проектът е много добър, с неговата реализация ще има развитие не само на футбола, но и на спорта в града като цяло най-вече за подрастващото поколение. Община Пловдив винаги е заставала и ще застава зад подобни каузи, свързани с физическото здраве и подготовка“, посочи кметът Здравко Димитров.

На 6-те входа на стадиона ще има видеонаблюдение, 250 паркоместа ще осигурят безпрепятствено паркиране, съблекалните ще бъдат обновени, ще има лекарски кабинет и такъв за допинг контрол.

„За да запазим историята на футболния клуб и за да покажем победите и спечелените купи ще изградим музей“, сподели собственикът на футболен клуб „Спартак“ Динко Миленчев.

Пълна рехабилитация предстои и на спортния комплекс „Спартак“, който се използва за тренировки и подготовка на детско-юношеската школа. Предвидената инвестиция е 2,2 млн. лв. Освен обновяване на тревна настилка на съществуващия терен с нова дренажна и поливна система, ще бъдат рехабилитирани и съществуващите трибуни и монтирани 1000 седалки.

Проектът предвижда и още цялостен ремонт на съблекалните, осветление, изграждане на фитнес зала.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина