Спретнаха компромат на Иван Петков – Бебето

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

“Кой е този Бебето и вярно ли е, че е работил в Общинското предприятие “Синя зона”, има информация за злоупотреби и е бил уволнен?”

По време на онлайн пресконференция днес, дадена от членовете на Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП – Пловдив, бе направен опит за компромат срещу кандидата за депутат от 16 МИР Иван Петков – Бебето, който е позициониран на трето място в листата, веднага след Корнелия Нинова и проф. Иво Христов.

Хората на Гергов: Резултатите на БСП в Пловдив на 4 април са отговорност на водача

На виртуалното събитие хората на отстранения от партията бивш градски и областен лидер Георги Гергов заявиха, че Резултатите на БСП в Пловдив на 4 април са отговорност на водача, след като обвиниха Нинова в лъжа, подмяна на хора в листите и умишлено разделение на втората по големина структура на Столетницата в страната.

Припомняме, че от Позитано 20 припознават Петков като част от голямото обновление в партията. Самата Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път, а от БСП залагат на Петков, защото „той последователно се изправя срещу модела Тотев-Гергов в града под тепетата и е от знаковите нови лица на социалистите.” (БСП: Иван Петков- Бебето е острието на партията срещу корупцията в Пловдив)

Във времето за въпроси, след изявленията на членовете на ИБ на ГС Илияна Беновска първа попита кой е този Бебето и вярно ли е, че е работил в общинското предприятие Синя зона, има информация за злоупотреби и е бил уволнен.

„Да, работил е. Не можем да коментираме за какви злоупотреби става въпрос,“ отговори Нина Чавдарова.

На настояването на Беновска за повече конкретика, тя заяви: „Не можем да кажем за какви злоупотреби става въпрос. Не разполагаме с документи.“

После допълни, че се говори се за някакъв политически чадър. След което отрече чадъра да е от ГЕРБ. „При всички положения не е от БСП,“ коментира Чавдарова.

От своя страна Георги Търновалийски препоръча на колегата да се свърже с директора на предприятието и да направи проучване.

Репортер на Под тепето се свърза с обвинения в злоупотреби Иван Петков.

„Щом въпросът идва от г-жа Беновска, ясно е кой е поръчителят,“ коментира Петков.

Той разказа, че е работил като контрольор в новосъздаденото ОП през далечната 2008-ма година по времето на кмета Славчо Атанасов.

„Когато директор стана Ангел Рангелов, много хора бяха понижени, а такива, които не искахме предложените позиции, бяхме съкратени, както е по закон. По това време бях в болнични и след като те изтекоха щатът ми бе съкратен. Обжалваха ми и болничния лист. След проверка в ТЕЛК потвърдиха, че е коректен. Имам всички документи. Нека г-жа Беновска си направи репортерското проучване и тогава ще види, че дори са ми изплатили обезщетение за съкращаването.

На злоупотребили и уволнени не им се изплащат обезщетения, коментира Иван Петков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.