Актуално

Солистка на Ла Скала идва за Винария

Image title
Един от звездните гласове на световноизвестната трупа Ла Скала идва в Пловдив за откриването на Винария. Певица пристига под тепетата, за да изнесе рецитал в рамките на виненото изложение. Концертът на сопраното Прити Йенде е част от програмата  на Република Южна Африка, която е страна партньор на тазгодишното издание на Международната изложба за лозарство и винарство. Тя ще се проведе от 14 до 17 март в Международен панаир Пловдив с участието на фирми от 12 държави. 
25-годишната Прити Йенде е една от новите звезди на световната оперна сцена. През 2009 г. спечели две първи награди на  международния конкурс „Белведере” във Виена – за опера и за оперета, както и приза  на журито. Тя е носител на най-високо отличие и в международния конкурс за глас „Монсерат Кабайе”, а през 2008 г.  получи приза за най-талантлива млада певица под 24-годишна възласт. Прити Йенде е посещавала майсторските класове на Райна Кабаиванска, Монсерат Кабайе, Мирела Френи и вече е участвала в много оперни спектакли в Италия, Германия, Норвегия, Великобритания, Латвия, Република Южна Африка. Нейният рецитал в Пловдив ще бъде на 15 март от 19 ч в зала „България“ на Конгресния център на панаира.
Прити Йенде не е единственото музикално дарование, което ще присъства на Винария. Сред изложителите е един от най-добрите пианисти на младото поколение  – Иво Върбанов, който живее в  Англия,  Италия и България, концертира в най-големите зали на Европа. Като ценител и познавач на качествени вина той се е заел с производството им, а в гилдията минава за едно от най-напредничавите и авангардни имена в българското вино. Иво Върбанов има собствени лозя в Южен Сакар, които обработва по биодинамични методи с помощта на агрономи от Тоскана. На изложението ще представи розе, сира и шардоне, създадени заедно с енолог от Нова Зеландия. 
Иво Върбанов е един от участниците във Винария 2010, които ще покажат своите колекции от вина и високоалкохолни напитки, заедно с производителите на машини, съоръжения и консумативи за лозарството и винарството, опаковки и аксесоари. За почитателите на кулинарното изкуство са Гурме зоната и салонът „Вкусове от Италия“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина