АктуалноВластГрадътЗдравеНовиниПУЛС

След 5 дни Южен-Централен район влиза в Етап 2 за прилагане на мерки

Те включват: прекратяване на заниманията по интереси и препоръки за дистанционна работа на 50 на 100 от персонала

Областният оперативен щаб в Пловдив заседава във връзка с усложнената обстановка

Министерски съвет публикува актуална карта на заетостта на интензивните легла в страната/виж корицата/. Тя показва и заетостта на леглата за пациенти, които се лекуват от COVID-19 към 18 януари в шестте клъстера, на които е разделена България.

Припомняме, че според новия План за справяне с пандемията от коронавирус, именно заетостта на интензивните и леглата за лечение на пациенти с неусложнена форма на заразата е сред факторите за налагане на противоепидемични мерки.

Най-сериозен продължава да е дефицитът в Северен Централен район, където 75,8% от леглата са заети. Очакванията са след 5 дни регионът да влезе в Етап 4.

Следва го Южен Централен регион. Както ви съобщихме тук болничните легла са заети на 50,4%. Прогнозата е са след 5 дни регионът да влезе в Етап 2. При влизането в него се активират следните мерки: прекратяване на заниманията по интереси и препоръки за дистанционна работа на 50 на 100 от персонала.

 

Друг фактор, по който здравните власти следят обстановката, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.

Областите в червено вече са три: Разград, Търговище и Шумен.  Кърджали все още е в жълтата зона по заболеваемост от COVID-19. Всички останали области, общо 23, са в тъмночервено, включително и Пловдив, тоест имат най-високата степен на заболеваемост на двуседмична база.

На този фон в 15 часа Областният управител свиква заседание на Оперативния щаб. Под тепето ще ви покаже решенията от него на живо във страницата на медията в социалната мрежа Facebook.

Очаквайте подробности. 

Още по темата:

Къде е Пловдив по новите критерии за овладяване на Covid-19

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Гръмнете се НЕЩАСТНИЦИ от 100 човека в наща фирма 10 положителни 6 ващсинирани и 4 не.Кое е нормалното ако те не бяха ваксинирани сега нямаше да са болни и другите.Вие сте мърши които ще бъдат запалени в най-скоро време за лъжите си

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина