Скромен протест в Пловдив, спряха протестиращи на Пешеходния мост (СНИМКИ и ВИДЕО)

Актуално Градът Новини

Недоволните пловдивчани шестваха към 3-о районно в Кършияка, заради слух за задържан съмишленик

Блокирана възрастна двойка премина пешеходния мост след бурна намеса от протестиращите, бабата и дядото се оказаха, че са против протеста

Със скромно участие като бройка протестиращи се отбелязва тазседмичния традиционен протест в четвъртък срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. То отново тръгна от площад “Съединение”, където значително по-малко хора, спрямо предходни случаи, изразиха недоволството си. Липсваха и традиционните оригинални плакати срещу Борисов и Гешев.

След слух, че протестиращ е задържан в 3-о районно управление в Кършияка, протестиращите се отправиха в тази посока през Пешеходния мост. Според информацията, човекът е задържан, тъй като е викал “Оставка” на Цвета Караянчева от управляващата партия ГЕРБ, която е на посещение в Пловдив в Новотела.

Протестиращите все пак се отправиха към 3-о районно, но бяха блокирани от кордон полицаи на Пешеходния мост. Блокадата засега е без ексцесии, като самите служители на реда са и без защитните средства, познати от софийските протести – каски, шлемове, щитове и прочее.

Любопитен момент беляза блокадата на пешеходния мост. Възрастна двойка дълго време не можеше да премине кордона, а протестиращите молеха органите на реда да пропуснат хората на спокойствие. След намесата на протеста, полицаите допуснаха възрастните хора да преминат. От другата страна на кордона бабата и дядото заявиха, че не подкрепят протеста и смятат недоволстващите от властта за безделници и безработни.

Малко след 20 часа информацията за задържания протестиращ се потвърди. Самият той се появи и заяви, че е държан 59 минути. След това той е пуснат на свобода, когато е станало ясно, че протестът е тръгнал към 3-о районно.

Очаквайте подробности!

 

Споделете ни във:

6 коментара за “Скромен протест в Пловдив, спряха протестиращи на Пешеходния мост (СНИМКИ и ВИДЕО)

  1. “Под тепето”, вие останахте единственото убежище на демокрацията и обективността в медийното пространство! Стискайте зъби! Подкрепяме ви…защото и вие сте с нас, обикновените, нормални хора!

  2. Днес сутринта по пейките са оставени някакви сектантски книжки, разпространени от онези американчета, които обикалят по цял ден града. Нещо по въпроса? Пловдив е православен град. Уважаваме официалните религии.

  3. Бабата и дядото!Какво обръщение към възрастни хора!Ей,вие под тепето,не се ли научихте,че има и друг начин да се обръщате към хората.Липсва ви култура и възпитание.Ходете си на село или от там където сте дошли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.