Шофьорите превърнаха пътищата на града в магистрала

Актуално Криминале Новини Под ножа

12 929 нарушения на скоростните режими от началото на годината, рекордът е на шофьор, летял със 170 км/ч. по пловдивски булевард

13 572 нарушения на скоростните режими са регистрирани на територията обслужвана от сектор ”Пътна полиция” на ОДМВР-Пловдив за периода от 01 януари до 08 май тази година. Според база данни на сектора в участъците от АМ ”Тракия” обслужвани от областната дирекция, по този показател са констатирани 643 нарушения. В 19 от заснетите случаи водачите са управлявали превозните средства със скорост над 200км/ч. Най- високата заснета скорост е от 253км/ч.

По пътищата в градски условия са установени 12 929 нарушения на скоростните режими, за които пловдивската полиция е издала 12 791 броя електронни фиша, а проверяващите служители са съставили 210 акта за установяване на административно нарушение на водачи на превозни средства, които са превишили максимално разрешената скорост за движение в населено място с над 50 км/ч.

Най- високата санкция, наложена на скоростен нарушител на територията на град Пловдив е в размер на 1 350лв за заснето нарушение от 170 км/ч при движение на булевард в града. За това нарушение водачът е лишен от право да управлява превозно средство в рамките на три месеца и са му отнети 12 контролни точки.

Служителите на „Пътна полиция“ ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на пътя, които с агресивното си поведение зад волана застрашават живота и на останалите участници в движението на пътя. С разхлабването на противоепидемичните мерки се забелязва интензивен автомобилен трафик и от полицията предупреждават, че контролът по установяване на нарушители управляващи МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества ще бъде завишен, съобщават от МВР.

Споделете ни във:

1 коментар за “Шофьорите превърнаха пътищата на града в магистрала

  1. Какво значи “Служителите на „Пътна полиция“ ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на пътя”, как така ЩЕ БЪДАТ, досега защо не бяха безкомпромисни. И да престане това звънене по телефони когато някое “наше момче/момиче” направи нарушение! Също така особено притеснително е един тип мислене на хора, мислещи се за големи шофьори, че като карат с висока скорост се изнасят по-бързо и не правят задръствания. Това са глупости и наистина от КАТ трябва да са безкомпромисни, и най-вече да се проверява произхода на колата когато зад волана е някой сополанко със самочувствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.