АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориНовиниРазследване

Шефка на РИК – Пловдив хвърли бомба

Фалшифицирах изборите, написа Деница Чингарова

Тотев, Димитров и Колев никога не са печелили кметски места, твърди публично адвокатката

Адвокат Деница Чингарова, която дългигодини оглавяваше ОИК и РИК в Пловдив, като член на ПП ГЕРБ, обяви, сензационно, че лично е фалшифицирала местните избори през 2015-а година. Тя написа пост в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук.

„Да се знае…Бях принудена със заплаха към децата ми,да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев,Костадин Димитров и Димитър Колев!.Въпросните същества никога не са печелили избори,защото не го заслужават…!!!“

В комнетари тя пояснява, че ще обясни подробно как е станала фалшификацията и се съгласява със следното предположение „При преброяването в 16-та РИК, което беше се забавило странно дълго?“ /бел. ред.: има се предвид ОИК/

В отговор на въпроса не се ли страхува от наказателна отговорност, Чингарова пояснява:

„Не! Принудата не и повод за Наказателна отговорност! Наказателна отговорност следва да носят самозваните кметове, които никога не са печелили избори!“.

В коментар под поста ѝ бившият кмет на Пловдив и местен лидер на партия ГЕРБ Иван Тотев е написал, че вече се е обадил на адвоката си, добавил е и емотикон.

Междувременно областният координатор на ГЕРБ заяви, че се е чул с колегите си от Тракия и Западен. Решили са тримата заедно да заведат дело за уронване на престижа и клевета. Те ще искат 50 000 лева от Чингарова, които ще дарят за обществена кауза.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина