АктуалноГрадътНовини

Шайка хулигани тероризират Капана

Собственици на заведения и посетители пропищяха от група младежи, които вилнеят из Квартала на творческите индустрии

Шайка от около дузина младежи от ромски произход буквално тероризират квартал Капана почти всяка вечер. Наред с многото просяци, групичката вилнее из Квартала на творческите индустрии в късните часове на деня, а институции на практика не взимат никакви мерки за спокойствието в района.

Нарушителите на реда не просто безспокоят клиентите на заведенията, а ровят по чиниите им с храна, събарят посуда, тормозят хората по масите и се държат агресивно спрямо всеки, дръзнал да им направи забележка.

Друг проблем, освен безспокойството, е, че редовно изчезват предмети и дори пари, оставени за сметки от клиентите. „Под тепето“ сигнализира за проблема още преди няколко седмици, но действията продължават без ответна реакция от институциите.

Съдържатели на ресторанти и кафенета са тотално пропищели от действията на хулиганите и се чудят какви мерки да преприемат, тъй като терорът е ежедневен.

„Накрая ще стане някоя беля или някой няма да сдържи нервите си – или ние, или някой от клиентите, които са постоянно притеснявани по масите. Най-неприятното в цялата ситуация е, че в групата има 2-3 деца на не повече от 6-7 години, които на практика са най-големият проблем в цялата ситуация. Ние нищо не можем да направим с тях и дори при забележка, те просто бягат, за да се върнат отново след няколко минути. Ситуацията е нетърпима“, коментираха собственици на заведения.

Най-активен в групата тормозчии е хлапе на видима възраст между 6 и 7 години, което е имало случаи дори да обръща маси на заведения пред очите на клиенти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Вечер в Пловдив на Главната е само мангал връз мангал…. Нагли, мърсящи навсякъде и агресивни. И никъде няма и един полицай, или Общинска охрана…..Беше въпрос на време да циганията да налази и Капана… Въобще Пловдив от древен, културен град, се превърна в цигански, помашки и превзет от селяндурщината град! И на това никой не обръща внимание

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина