Секретарят на президента Пламен Узунов вече с обвинение

Актуално Криминале Новини

Обвинението е за сговор с бизнесмена Бобоков за престъпление по служба

Секретарят на президента по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов е обвинен, че се е сговорил с бизнесмена Пламен Бобоков да извърши престъпление по служба, съобщи адвокатът му Емилия Недева. Обвинението е повдигнато от Специализираната прокуратура днес, съобщи Българското национално радио.

Вчера кабинетът на Пламен Узунов беше претърсен, а той арестуван в апартамента на родителите си в Пловдив и докаран в София. Узунов е задържан за 72 часа.

Подробности за престъплението от прокуратурата се очаква да дадат по-късно. До няколко часа се очаква същото обвинение да получи и единият от собствениците в холдинга “Монбат” Пламен Бобоков, който също беше арестуван вчера. Тогава обаче се говореше, че обвинението срещу него е за търговия с влияние.

В момента другият задържан от екипа на държавния глава – съветникът по сигурността Илия Милушев, е във Военноокръжната прокуратура в София и се очаква и на него да му бъде повдигнато обвинение. Той вероятно ще отговаря за разгласяване на държавна тайна.

Съпругата на Илия Милушев коментира пред журналисти, че обвинението е съшито с бели конци и цели най-вече да урони авторитета на президента.

Акцията на прокуратурата в президентството вчера предизвика масов протест, който събра на едно място привърженици на политически опоненти.

Споделете ни във:

3 коментара за “Секретарят на президента Пламен Узунов вече с обвинение

  1. Когато си съветник на президента можеш да си правиш далавери на гърба на данакоплатците или заемаш пост в полицията да така е много удобно но това е практика на диктатуриъе като Русия например но не и за болшинсвото държави

  2. Каскет срещу президент, а и май всъщност няма права да се бърка в тази институция….демек противоконституционства Гешев. Пореден връх в наглостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.