АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Съветниците от ДБ предлагат задействане на блокираща квота за панаира  

Съветниците от групата на Демократична България ще предложат на колегите си от местния парламент да се приеме задействането на блокираща квота на общото събрание на на акционерите на Пълдин Туринвест относно апорта от акциите от Панаира от Община Варна. Това ще се случи на сесията на Общински съвет този четвъртък. Повод за предложението на групата на ДБ е светкавичната реакция на Георги Гергов след решението на ВАС – още на 16 ноември бе депозирана покана за Общо събрание на акционерите на Пълдин Туринвест за приемането на Община Варна като акционер в международното изложение. Събранието е свикано за 24 ноември, когато е и сесията на местния парламент.

„Решението, което ще вземем за Панаира в четвъртък, ще е историческо и това споделих с колегите в Правна комисия в петък. Общински съвет Пловдив може да блокира окончателното превземане на емблематичния изложбен център от Георги Гергов, но може и да му го подари. Ако при първата вълна на превземания от страна на Георги Гергов през 2006-2007 г. общината не е имала инструменти за защита, то сега вече има такива, заложени в закона. Затова ще настояваме да задействаме дадената ни в закона блокираща квота и да не сме вече в ролята на безмълвен наблюдател на игра на Монополи”, коментира Веселина Александрова, председател на групата на Демократична България в ОбС.

Тя и колегите й в четвъртък ще настоявт Общински съвет с решението си да заяви, че е против апорта на акциите от Панаира от Община Варна.

„Защото ако апортът се случи, губим Панаира. Ще настояваме с решението си да възложим на кмета Димитров да обжалва решението на Общо събрание на акционерите, ако то се състои. Търсим подкрепа от всички общински съветници в гласуването”, добавя Александрова.

„ След години ще бъде обсъждано именно това решение и дали с него общинските съветници в мандат 2019-2023 са си свършили работата, както трябва – в защита на обществения интерес, или ще се срамуваме, когато чуваме презрението в думите „Решението е взето по времето на онези“, коментира още Веселина Александрова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина