S – банът на Пловдив официално ще се финансира с пари от Европа

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини

„S – банът на Пловдив официално ще се финансира с пари от Европа. Работим по местните приоритети и първите резултати са вече налице“. Това заяви народният представител от Продължаваме промяната и председател на Комисия по външна политика Венцислава Любенова на днешната среща с народните представители от 16 и 17 МИР, която се състоя по покана на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

„Още по време на предизборната кампания ние застанахме зад важните приоритети на Пловдив и региона. Днес мога да заявя, че S – банът на Пловдив официално ще се финансира с пари от Европа. След последните редакции, проектът бе включен в Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Градската железница за Пловдив дори е закъсняла, при положение, че от години има изградена инфраструктура“, посочи тя.

Под тепето ви предаде на живо какво споделиха след срещата депутатите от Пловдив.

Припомняме, че представените от кмета Здравко Димитров пред депутатите стратегически проекти включват завършването на Околовръстен път Пловдив, градската железница, водоснабдяване Въча, рекреация на река Марица, депа за твърди битови отпадъци, качеството на атмосферния въздух, териториалното обединение с общините „Родопи“ и „Марица“, южния обходен колектор.

Николай Ангов от ПП е убеден, че инфраструктурните проекти ще доведат до ръст в развитието на Пловдив и региона, но подчерта, че е важно да се гледа общата концепция за развитието на Община Пловдив. Той акцентира върху прозрачното разходване на средствата от Общината и заяви, че ако няма преразход, депутатите от Продължаваме промяната ще подкрепят и други важни и стойностни проекти.

От Продължаваме промяната посочиха, че освен на инфраструктурните, трябва да се обърне специално внимание на образователните и културни проекти в града.

На срещата присъстваха още депутатите Николай Ангов, Александър Ракшиев, Йордан Маджунков, Гергана Данева от Продължаваме промяната, Иван Петков от БСП за България, Христо Иванов от Демократична България, Елена Гунчева от Възраждане и Иван Тотев, Ангел Георгиев, Дани Каназирева, Иван Червенков, Младен Шишков от ГЕРБ-СДС.

Работната среща бе приета от народните представители като начало на ползотворно сътрудничество в името на Пловдив и пловдивчани.

Предстоят още срещи с народните представители и с министри, за да могат да се реализират важните проекти.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.