Първи думи на Румен Радев след обявавяване на предварителните резултати

Актуално Власт Избори 2021 Новини

“Хората се измориха от избори, пандемия, манипулации и режисирани скандали”, така държавният глава коментира разликата между първата и втората кандидат президентска двойка

Президентът Румен Радев и вицето му Илияна Йотова спечелиха втория тур на изборите за Дондуков 1. Това сочат предварителните резултати от екзит половете на водещите социологически агенции в страната.

Разликата между първата и втората двойка на първи тур бе 711 000 гласа.

10 минути преди края на изборния ден две агенции дават разлика от малко над 34 процента между Радев и Герджиков.

По данни на Галъп Румен Радев печели изборите с 64,5, срещу 33, 6 % за проф. Анастат Герджиков.

Пред Нова телевизия Румен Радев бе лаконичен:

“Хората се измориха от избори, пандемия, манипулации и режисирани скандали и  най-вече съкрушителната ни победа на първи тур. Тя успокои много хора и си казаха – тя победата е ясна.” – така държаният глава  коментира разликата между първата и втората кандидат президентска двойка.

България издържа този изпит по демокрация, не се поддадe на опитите да се посее етническо разделение, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата. Това заяви президентът Румен Радев по-късно при първото си изявление.

Той излази благодарност към гласувалите и работилитите за изборите, на предизборния си щаб и на партиите, които са ги подкрепили с Илияна Йотова. Също така поздрави проф. Герджиков и всички кандидати, за това, че са дали своте идеи за България.
Радев посочи, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят на партиите в него. Според него очакванията на обществото са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което незабавно да предприеме реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци и да вземе отлагани с години решения.

Държавният глава подчерта, че борбата с пандемията остава приоритет, както и подкрепа за нуждаещите се.

„Предстоят още много и сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на модернизацията. Аз съм оптимист“, подчерта Радев.
Споделете ни във:

13 thoughts on “Първи думи на Румен Радев след обявавяване на предварителните резултати

  1. Да наречеш един от най-елитните военни пилоти в света посредствен, говори за много силна пристрастност или много малко познаване на реалността. Почтен и смел човек е Радев, с мнение и позиция. ГЕРБ поставиха преди него една карикатура, която Бойко подръпваше за ухото и българите показаха, че не искат още една кукла на конци, било то и професор.

  2. Каква интелигентност, бе Мунчо, след като и на децата стана ясно, че зад Гербжиков наднича грозната сикаджийска мутра Борисов.

 1. Българите не обичат интелигентните и образовани личности.Да си спомним за убийствата по най зверски начин на поети,писатели,учени.Жалко,много жалко,върнахме се 75г.назад.

 2. Наистина, защо трябваше да ни юркат на балотаж? Да бяха настроили машините на Мадуро още на първи тур! Такива като откачалката с големите и малки букви оставиха комуниста Радев за срам и позор. След 32 години се върнахме в изходна позиция. Жалко

 3. Нито в Пловдив, нито в Източна Р., нито никъде в страната представен от мамин инджинеринг ТОТЕВ, ИМПЕРИАЛист колегата ГЕРБджиков нямаше шанс нито за миг. За чудене е защо трябваше да ни юркат повторно на балотаж – абсурдна „система“.

  В наш’та ма’ала Мичкюр добрите майки забраняват на дечицата като мръсни думи „тотев“ и „герб“.

  Режимът БоБоТРИ сякаш наистина отиде на бунището та са не видя

  1. Ами какъв шанс да има eдин интелигентен човек срещу Рашков, агенти на Държавна сигурност и цялата държавна машина? Браво на проф.Герджиков, той е моралният победител!

   1. Какъв морален победител е Герджиков? Че стана лице на простащината и мафията ли? Ако следите медиите, вижте кои го рекламираха ПИК, ТРУД и другите парцали на Пеевски и Бойко. Защо според вас? Това да си интелигентен и да си непочтен, лицемерен и слугинаж на престъпници, не са взаимоизключващи се неща. Примери много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.