АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиКриминалеНовини

Родопската яка си хвърля боклука в Пловдив – ВИДЕО

Вижте как всяка сутрин, влизащите в Пловдив жители на Родопската яка изхвърлят боклука си в града. Това видео ни изпратиха жители на квартал „Беломорски“ в район „Южен“.

Хората там разказват, че от години се борят с този проблем. Слизайки от тузарските села, шофьори и шофьорки с джипове също мятат найлонови торбички в първите срещнати контейнери – тези срещу Овощарския институт.

Пловдивчани са писали десетки писма до общината и кметството, които периодично реагират и изпращат бригади от комуналната фирма да изчистят натрупаните камари, но на следващия ден положението е същото.

Тези снимки показват сутрешната камара.

А на следващите вече на почистено от сметосъбиращата фирма пристигат господата с ремаркето и започват да разтоварват.

Това е ежедневие, разказват хората, които живеят и работят на улицата. Те вече са отчаяни, че могат да се справят и алармират:

„Нашият проблем с вносните боклуци започва да става още по-голям и няма оправяне!“

П.П. Ние от Под тепето пък се чудим няма ли да свършат работа двама дежурни инспектори от Пловдивски общински инспекторат?!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Проблема идва от нередовното сметосъбиране в селата от яката-камин веднъж седмично и препълнени контейнери. Като питате някой кмет- пари няма, но си плащаме даниците. Затова сме принудени да си хвирляме боклука в Пловдив, като все пак трябва да се избират и местата за това. В случая това не е правилно място и е разбираемо недоволството на живущите.

    1. Ами пари ще има, ако се присъедините към община Пловдив и се вдигнат малко данъците, тогава и общината ще е отговорна за сметосъбирането. А не да си трайкаме и да правим на ощипани. Искате независимост от община Пловдив, пък после като циганите “ Ами то няма къде“ и затова на метеното…

    2. „Тузарите“ да си кажат колко плащат за такса смет и после да недоволстват срещу нередовното сметоизвозване. Работят, учат, лекуват се, пазаруват и замърсяват в Пловдив, а не внасят стотинка в общинския бюджет, живеят на гърба на пловдивчани. Да сложат бариери и входна такса за града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина