Рибари превърнаха коритото на Марица в паркинг

Актуално Гласове Градът Зелен град Новини Под ножа

Спират автомобилите си на метър от реката

Читатели: Подадохме два сигнала до 112, но никой не дойде

Рибари превърнаха коритото на Марица в паркинг, сигнализираха читатели на Под тепето. По време на разходка в хубавия неделен ден те станали свидетели на това как въдичари влизат с автомобилите си в зелените площи от южната част на реката, за да спрат на метър от водата и да разгънат рибарските си столчета.

„Потресаваща щуротия. В кой друг европейски град с река в средата му може да се случи подобно нещо. Хората си дойдоха с няколко леки коли, извадиха си такъмите и бирите и така изкараха няколко часа, без на никой да му направи впечатление. Подадохме два сигнала до 112, но никой не реагира. Възмутително”, коментираха читателите на медията ни и илюстрираха ситуацията със снимки.

Те припомниха, че в коритото на реката край УХТ от години има незаконна конструкция, в която се събират да се забавляват някакви хора. Срещу нея са пращани множество сигнали, но никой до този момент не е предприел действия „китното речно бунгало” да бъде премахнато.

Споделете ни във:

5 thoughts on “Рибари превърнаха коритото на Марица в паркинг

  1. Така е като искаш в големият град, да си живееш като на село и няма кой да ти покаже, че тук не се колят прасета на улицата, не се правят пиянски вечеринки пред блоковете със скара и други такива навици, характерни за населени места с по 3 човека на квадратен километър. Не че са лоши, но тук живеем на гъсто и трябва да се съобразяваме.

  2. Посещавам сайта, с надеждата да прочета нещо интересно за града, важно за развитието му, прояви /всякакви/, предстоящи за седмица, месец …Намирал съм такива материали.За съжаление – нивото става все по-зле, справка горният текст!

    1. На мен пък ми харесва. Само тук пишат за проблемите на Пловдив – от големите до малките. Нивото е по-добро от това на останалите пловдивски медии. А за проявите потърси в Програмата и други рекламни сайтове с общинско финансиране като visitplovdiv например. Тяхна работа е да планират и оповестяват културната програма.

  3. Преди години някой глупав общински служител създаде въпросният насип – върху зелена площ и тротоар. Последици – никакви. Колите на семкаджиите с въдиците газят велоалея, зелена площ и тротоар. В коритото на реката се сковават бараки, пали се огън, търкалят се шишета от бира, торбички и всякакви други отпадъци. Време е достъпът до реката на тази сган да се регулира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.