АктуалноГласовеГрадътНовини

Решават бъдещето на бетонния мост

Среща между екипа на кмета Здравко Димитров, зам.-министъра на транспорта и ръководството на НКЖИ днес ще решава етапността на проекта за пробива под Централна гара, прилежащата инфраструктура и бъдещето на бетонния мост.

„Много конструктивен разговор водим. Коментираме пробива, и бетонния мост, и градска железница. В срещата участват и КАТ, както и ОКТ, за да направим така, че обектите да следват един след друг”, обясни кметът Здравко Димитров.

От общината ще дадат подробна информация след срещата.

Градоначалникът съобщи още, че в края на месеца стартира и реализирането на пробива под Водната палата.   

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Дернев, то е решено. Няма да се бута моста, преди пробива и парите за финансирането на новия мост ще дойдат от НКЖИ Опорките ви на Тотев нещо взеха да изпускат, а друже

  2. „Бетонният мост изглежда все по-излишен“ ДА, ако живееш в чужбина. Има ОГРОМНА нужда от него, ако живееш в България. За справка – състоянието на подлеза на Гладстон и на Коматевския възел след всеки по-проливен дъжд. Нужно ли е 2 от 3 трите входа на Кичука да са под вода редовно? И сме ги чували тия, че няма да се наводнява, и ремонта на подлеза на Гладстон видяхме, и пак, чудна работа. Есента винаги има пожарни да вадят закъсали.

  3. С направата на пробива под гарата и “Даме Груев” трафикът спокойно може да минава по тези алтернативни маршрути, а не да се вдига някакво огромно съоръжение във въздуха в топ центъра на града.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина